Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Жената на Васил Божков пръснала 1 милион лв. за 50-ия си юбилей!Елена Динева празнувала с 50 приятелки на частна яхта в Миконос

Умопомрачителната сума от 1 милион лева е похарчила за тузарско парти на последния си рожден ден жената до Васил Божков Елена Динева. Това става ясно от показания, дадени от защитения свидетел и съдружник на  хазартния бос в „Еврофутбол” Цветомир Найденов пред Специализираната прокуратура.

Елена Динева, който бе въдворена в ареста преди седмица като част от престъпната група на най-богатия българин, живее на семейни начала с Божков от средата на 90-те години на миналия век. Не е известно дали двамата имат граждански брак, но заради нея през 2015 г.

Божков се развежда с първата си жена

Мая, от която е синът му Антон. Първата съпруга на Васил Божков живее в Лондон от години. Тя страни от медийното внимание. Говори се, че има нов партньор до себе си, който имал солидни позиции в Консервативната партия, пише Уикенд.


Макар Елена Динева да отрича да е била ангажирана с хазартната дейност на Васил Божков, защитения свидетел в процеса Цветомир Найденов твърди, че генералската дъщеря е командвала в хазартната компания „Еврофутбол” и е имала влияние в спряната лотарийна игра „Национална лотария”.


Елена Динева е разполагала и с неограничен финансов ресурс, който е идвал от спестените стотици милиони левове данъци и такси от „Национална лотария”, посочват свидетели на обвинението. Като пример за несметното богатство и пилеенето на пари с лека ръка е посочен последния, 50-и юбилеен рожден ден на жената до Васил Божков, отбелязан от нея с разточително парти миналото лято.
Тогава Елена Динева наела огромна яхта и резервирала цял бутиков хотел на гръцкия остров Миконос, в който събрала 50 отбрани гости.

ВИП компанията пирувала 3 дни

на най-скъпия гръцки остров, а на основното парти, проведено на наетата тузарска яхта, пяла световна музикална звезда. Целият масраф за 50-ия юбилей излязъл над 1 милион лева на Елена Динева. За компанията директно от избата във Франция били поръчани 12 каси розово шампанско „Дом Периньон Винтидж” (общо 72 бутилки), като всяка от бутилките струвала по над 600 евро.
Според показанията на Цветомир Найденов, преди около 4 години Елена Динева се сдобила и с уникален апартамент в центъра на Париж край река Сена, с гледка към катедралата „Нотр Дам”. Жилището било подарък от Васил Божков, който броил няколко милиона евро. Апартаментът бил цял етаж от сграда с размер близо 340 квадратни метра, обзаведен с антични мебели. Според експерти, цената на жилището трябва да е поне 4 милиона евро.
Според показанията на Цветомир Найденов, половинката на хазартния бос е била наясно с всички тайни на Васил Божков и имала информация даже за поръчани убийства. Криминалистите разследват най-богатия българин като

възможен поръчител на 2 екзекуции –

стрелбата срещу Манол Велев през 2007 г., след която съпругът на Весела Лечева е в кома и до ден днешен, както и убийството на благоевградския букмейкър Йордан Динов, разстрелян с 6 куршума от наемен убиец посред бял ден в центъра на София през 2012 г. За второто убийство обвинени като екзекутори са Николай Станков – Дългия и Кирил Кирилов – Кики. Двамата килъри минават за хора от обкръжението на Златко Баретата. Подновеното разследване обаче допуска, че убийците може да са наети и от Васил Божков. Йордан Динов бе ликвидиран месеци след като отвори десетки букмейкърски пунктове за залози на мачове в страната, като всичките му открити офиси бяха в непосредствена близост до пунктовете на „Еврофутбол”.
Каква точно е ролята на Елена Динева в тези криминални сюжети, засега остава неясно. Най-вероятно половинката на Васил Божков ще бъде обвинена, че е препирала пари с неясен произход и че е помагала на мъжа до себе си да ръководи организираната престъпна група. Динева е разследвана и в качеството си на член на управителния съвет на Фондация „Тракия” заради недекларирани културно-исторически ценности.

Баща й генерал Динев бере душа

81-годишния генерал от Царичина се поболя след ареста на дъщеря си

Бащата на Елена Динева – митичния генерал Любомир Динев, се поболя след ареста на дъщеря си. 81-годишния генерал, придобил известност като военния, ръководил разкопките при Царичина дупка край Костинброд в търсене на доказателства за извънземен произход през 90-те години, е тежко болен и е на легло, споделят близките му.
„Аферата с Васил Божков и задържането на дъщеря му буквално го сринаха и приковаха към леглото. Генерал Динев вече даже няма сила да се изправи и да говори. Състоянието му е тревожно…”, издават негови познати.


Ген. Любомир Динев е един от емблематичните български офицери по времето на социализма. Той е бил дългогодишен командир на химически взвод в тридесет и втори мотострелкови полк в Дупница. В периода 16 октомври 1985 – 14 януари 1992 е началник на Управление „Химически войски“ към Министерството на отбраната, след това до 1999 г. е началник на същото управление в Генералния щаб. На 5 май 1999 г. е освободен от длъжността и излиза в запаса. Мнозина твърдят, че Васил Божков дължи до голяма степен бизнес възхода си благодарение на генерал Динев, който имал завидни контакти както в България, така и в Русия.

Прегледана: 18874

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече