Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Боя за коса обезобрази младо момиче (Стеф едва не умира след обикновено боядисване – Подробности)

Некачествена боя за коса едва не уби младо момиче, видя Nie-jenite.

Нюйоркчанката Стеф О’Нийл за малко да загуби живота си след проста манипулация във фризьорския салон и се кълне, че никога повече няма да оцветява кичурите си.

стеф о'нийл боя за коса алергия

Драмата й се развива преди коледните празници, когато решава да се боядиса по случай рождения ден на сестра си Амбър. Причина за страшните поражения е алергия към веществото парафенилендиамин.

„Открих, че съм алергична към него в тийнейджърските си години. Тогава се бях боядисала с боя от магазина. Кожата по главата ми се зачерви и се обринах. Отидох на лекар и така откриха проблема ми“, разказва Стеф. Медиците й забраняват всякакви козметични процедури, в това число татуси с мастило или къна.

Тъй като по-малката й сестра навършва 18 години, Стеф все пак решава да рискува. Фризьорката й казала, че ще използва напълно естествена боя, както и тест за алергени. „Пластирите не реагираха и седнах на стола“, споделя Стеф.

След процедурата тя си тръгва от салона, но главата започва да я сърби силно. На следващия ден лицето й се подува, а едното око се затваря. В този вид Стеф отпътува с Амбър за Холандия. Това се оказва най-голямата й грешка.

На следващото утро пострадалата вече е подпухнала като балон и губи зрението си заради отока в клепачите. „Приличах на извънземно. Не виждах и се държах за сестра си“, описва симптомите си О’Нийл.

Баща й праща спешно пари, за да се върнат сестрите в САЩ, а още от летището Стеф е откарана в здравно заведение. Възстановяването й продължава дълго и тя все още има белези на алергия.

Прегледана: 8602

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече