Warning: Undefined array key "arenabg" in /home/niejenite/public_html/wp-content/plugins/arenabgads/jsoncheckbox.php on line 62
Наум Шопов с невероятно благороден жест към болно момиче - Ние жените
Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Наум Шопов с невероятно благороден жест към болно момиче

Наум Шопов-младши направи нещо, което заслужава не само вниманието, но и своите последователи от тук нататък, видя nie-jenite.

Актьорът, когото тази вечер ще видим на старта на новия сезон на хитовата медицинска поредица „Откраднат живот“, очевидно прилича много на героя си д-р Борис Тасев и в живота, защото също като него обича да помага.

наум шопов

Наскоро Наум Шопов написа доста дълъг пост, от който става ясно, че той иска да дари стволови клетки на непознато момиче, болно от левкемия. Става дума за 23-годишната перничанка Михаела, за която има и кампания.

„Преди няколко дни с мен се свързаха близки на 23-годишно момиче болно от левкемия, което се нужда от лечение със стволови клетки, но подходящ донор липсва. Хората ме помолиха да споделя нейната история, за да може евентуално някой да помогне.

Аз реших, че това не е достатъчно и реших да споделя историята й като дам пример и отида да се изследвам за съвместимост с нея и други нуждаещи се, защото само така смятам, че бих имал възможността на мотивирам и вас“, пише Шопов-младши, който е дипломиран лекар и безспорно човек с голямо сърце.

Актьорът внася яснота и как точно протича самата процедура и приканва повече хора да последват примера му със следните думи:

„Накратко, процедурата е следната, ако желаете да дарите:

1. Отивате в Александровска болница, в отделението по Имунология (с/у Неврология), където просто ще ви вземат кръв за изследване за съвместимост.

2. Ако се открие такава, ще ни поканят да дарим, ако желаем. Самата процедура по даряване е безопасна и безболезнена. Кръвта на донора се филтрира, като от нея се извличат само стволовите клетки. В дните около даряването се приема медикамент, който стимулира образуването на нови кръвни клетки.

Процедурата е безплатна, безболезнена и безопасна, а може да означава всичко за някой. Трябва да си помагаме, защото никога не знаем кога може да имаме нужда и ние от помощ за ситуация, която е тотално извън наш контрол. Нека бъдем хората, които не седят безучастно.

Прегледана: 6777

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече