Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Сашка Васева: Нямат ли страх от Бога в Народния театър, та осмиват сляпа жена като мен?!

Сашка Васева отново е тема по медиите – вестници, списания и сайтове тръбят, че е прототип на героиня в спектакъл, чиято премиера ще е на 20 февруари в Народния театър. Според тиражираната информация, в представлението „Бонбон” актрисата София Бобчева ще пародира престоя на фолк легендата във „ВИП Брадър”. Изпълнителката на „Левовете в марки” беше участничка в най-гледаното риалити през 2017 г.

„Уикенд” се свърза с певицата и я попита как гледа на вероятността да бъде осмяна на първата ни сцена. Тя първо не искаше да коментира казуса, за да не прави реклама на постановката, но после склони да сподели мнението си.  

– Г-жо Васева, как минават дните ви напоследък? Ходите ли по участия?
– Гледам си децата, но с удоволствие бих приела предложения за участия в концерти. Певица съм и отвътре ми гори кръвта да съм на сцената. Поканят ли ме, винаги съм готова да откликна. Нямам обаче нови песни и не се чувствам много актуална. Ако намеря меценат, който да заложи на мен, ще е друго. Името ми е популярно, просто ми трябва нов проект и реклама, за да се случат нещата. Имам голямо желание за работа, но трябват и финансови средства. Музиката, аранжиментите и клиповете, уви, са много скъпи.


– В момента къде живеете?
– Живея в София от години. Родена съм в Дупница, но от ученическите ми години не съм там. След като се омъжих, се установих в с. Ресилово. Баща ми си е в Дупница, а майка ми почина преди 4 години.


– С какви средства се издържате?
– Имам приятели, които ме закрилят. И мъжът ми помага, доколкото може. Той живее в Германия и поради тази причина не сме заедно.


– Говори се, че сте разведени отдавна с Христо Бакърджиев…
– Никога не сме се развеждали. Просто не обичам Германия. Децата си общуват с Христо. При запознанството ни той беше живял 20 години в немската държава. През 2000 г. се оженихме, значи от 40 години е в Германия. Германец си е.


– Децата ви как са?
– Добре са. И са много добри и послушни. Не пият, не пушат, не взимат наркотици, помагат ми във всичко. Стъпили са здраво на земята. Видели са покрай мен какво се случва в шоубизнеса – как някои употребяват дрога, и никога не са се докосвали до това. Благодаря на Бог, че ги е опазил. Синът ми разбира от коли и се развива в тази сфера. Дъщеря ми пък обича шоубизнеса, за мое голямо съжаление. Но не мога да я спра, защото е изключително артистична.


– Как сте със здравето?
– По-принцип съм напълно здрава, като изключим големия проблем, който имам с очите си. Диагнозата ми е атрофия на зрителния нерв. Просто не виждам, а за огромно съжаление процесът е прогресиращ.


– Кой ви помага да се оправяте в домакинството и когато сте навън? На човек с вашата диагноза му трябва асистент…
– Децата ми помагат и в домакинството, и навън. Кандидатствала съм за придружител, водя някакви процедури… Подадох документи и за инвалидна пенсия, но не ме удовлетвориха получените проценти от ТЕЛК. Обжалвах, защото мисля, че е по-сложно заболяването ми. Отново ще се явя на комисия. Още не съм получавала пенсия – това ще стане, когато бъде завършена цялата процедура. Целта ми не е просто да взимам пари от държавата, искам придружител. Не ми се ще моите деца да ми асистират цял живот.


– Ако отново получите предложение да участвате в риалити формат…
– О, ще приема! Много съм доволна от участието си във „ВИП Брадър”. Това, че излъчваха как се храня, не ме притеснява. Просто трябваше да покажат нещо отрицателно от мен, защото аз бях много положителен герой в предаването. Хората видяха, че нищо от това, което е писала жълтата преса по мой адрес не е вярно. Аз не съм скандален, не съм луд човек, както ме описваха. Не знам защо имаше такава атака през годините срещу мен. Жълтата преса ме представяше в изключително лоша светлина години наред. Моя грешка е, че не реагирах навремето… Формати като „ВИП Брадър” за мен са манна небесна, защото показват истинската Сашка Васева. Зрителите ме видяха в Къщата като религиозен и справедлив човек. Много хора казаха, че са си променили мнението за мен в положителна посока, така че бих участвала отново. Това е силата ми – да се представя пред публиката в истинската си светлина.


– На 20 февруари на сцената на Народния театър ще се играе представлението „Бонбон”, което осмива вас и участието ви във „ВИП Брадър”. Ще потърсите ли отговорност?
– „Бонбон”?! Аз каква връзка имам там? Казва ли се някъде моето име? Те не могат да споменат и „ВИП Брадър” без съгласието на Нова телевизия. Просто са пуснали мълвата, за да си рекламират представлението.


– Познавате ли авторката на „Бонбон” Здрава Каменова и основната актриса София Бобчева? Ще отидете ли да гледате ли спектакъла им?
– Не ги познавам… Чудовищно е, че се рекламира едно представление с това, че то ще напада слепец. Нямам думи… Не ги ли е страх от Бога тези хора, та се занимават с незрящ човек и с мъката му, че плющят върху живота му?!


– През 2016-а заявихте по Би Ти Ви, че се отричате от името си и ще прекръстите по съдебен път на Александра Бакърджиева…
– Това категорично не е вярно! Никога не съм подавала такава молба в съда, и никога не съм заявявала намерение за това. Дадох интервю, а след това бе изкривено в медиите моето изказване. Споделих много художествено, че „искам да изтрия цялата негативна информация от името си и да се нарека по друг начин”. Аз съм си завинаги Сашка. Изразявам се литературно и ако някой не ме разбира, си е изцяло за негова сметка.


– Коя своя постъпка от миналото искате да изтриете и да забравите?
– Направила съм големи грешки в кариерата си, които ми костваха много, макар да не бих казала, че се срамувам от тях. Грешно беше, че в момент, в който не намирах спонсори, реших да се завърна в кариерата с еротични фотосесии. Публиката ми тогава, уви, се промени –  от такава, която слуша музиката ми, стана такава, която мисли, че ще получи нещо от мен на участията ми. Беше ми неприятно, обаждаха ми се само мъже с неприлични предложения. Дадох сбъркан сигнал и вместо да получа покани за рецитали, заваляха други, непристойни оферти.

Прегледана: 4348

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече