Warning: Undefined array key "arenabg" in /home/niejenite/public_html/wp-content/plugins/arenabgads/jsoncheckbox.php on line 62
Растения, които не изискват грижа - Ние жените
Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Растения, които не изискват грижа

Обичате цветята, но каквото и да пробвате да гледате то винаги умира. Не се притеснявайте, грешката най-вероятно не е ваша. Повечето растения са изключително претенциозни, изискват доста грижи и внимание. Тук ще ви представя няколко растения, които не изискват никаква специална грижа.

Дървото на живото е непритенциозно дълголетно разтение. Произхода му е от Южна Африка, има дебели, восъчноподобни листа с лек червеникав оттенък. Да се полива пестеливо, а през зимата дори преустановете поливането.

Спатифилум известно още като Еднолистник. Произхожда от тропичните гори в Азия. То не само се гледа лесно, а също така намалява концентрацията на вредни вещества във въздуха. Цъфти целогодишно. Поливайте го редовно и не го подлагайте на пряка слънчева светлина и течение.

Алое Вера освен, че изключително полезно и често използване в козметиката, това разстение се гледа изключително лесно. Сложете го в най-светлата си стая. И го поливайте един път в месеца.

Хлорофитум или Зелената лилия е най-непретенциозното растение. Може да го гледате както на тъмно така и на светло, както на хладно така и топло.

Великденче е многогодишно цвете. Добавете пясък и компост към почвата му, за да се развива по- добре. Предпочита топлината и влагата. Цъфти в яркочервено до виолетово в средата на пролетта.

Аспарагус е многогодишно висящо растение. Вирее на полусянка с много свеж въздух и обича умерената влажност на почвата. Поливайте с вода със стайна температура.

Ако обичате кактуси Мамиларията е вашето цвете. То широко разпространен в Мексико и страните от Централна Америка. Цъфти през цялото лято. Полива се изключително рядко – при пресъхване на почвата му. Обича малки, недълбоки саксии и се присаждат само по- старите, големи екземпляри.

Драцена известен още като Драконовото дърво, е подходящи за отглеждането ѝ са светлите и полусенчести места, не вирее при пряка слънчева светлина и течение. Поливайте с малко вода през топлите сезони и значително по-рядко през зимата.

Шефлера се нуждае от средно количество светлина и да се полива с вода със стайна температура едва при изсъхване на горния слой на почвата. Идеални за Шефлера са по-хладните и влажни помещения с температури до 20 градуса.

Прегледана: 5560

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече