Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Българката, приземила виртуозно самолет в бурята, е майка на 3 деца (Фото)

Супербурята Киара, която миналата седмица удари северната част на Европа и Великобритания, породи и своите герои и героини и една от тях е българка, узна nie-jenite.

Заради свирепия вятър и проливните дъждове се стигна до транспортен хаос и отменени полети. Един от самолетите, които се приземиха успешно на летище Хийтроу в Лондон, въпреки жестоката буря, беше управляван от българка и екипажа й.

райна косева

Командир Райна Косева има три деца – близнаците Ивайло и Мария и голямата й дъщеря Даниела. Има и над осем хиляди летателни часа зад гърба си. Ето какво разказа за себе си тя:

„Като малка исках да стана хирург. Нещата се промениха случайно. Започнах да летя на малко самолети в аероклуб. Буквално за месец реших, че ще ставам военен пилот. По това време в Долна Митрополия не се приемаха жени в летателни специалности.

Тогава намерих специалност „Авиационна техника“ в Технуческия университет, където всяка година държавата финансира 10 души в образованието им за пилоти. Всички ми казваха, че тази работа е за мъже. Инструкторите обясняваха, че ние трябва да сме майки, не да сме в самолетите. Сега, когато имам ранни полети, наистина ги разбирам. Харесва ми да си мисля, че децата нямат избор и свикват„, допълва тя.

След успешното, но рисково приземяване, тя си е спечелила уважението и овациите на колегите. В свободното си време обича да е децата си, като всяка майка, пишат „Минаха години“.

Прегледана: 3353

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече