Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Рак погуби снахата на Апостол Карамитев

0

 Снахата на Апостол Карамитев е загубила битка с рака преди дни. Черната вест за смъртта на Габриела съобщи във Фейсбук нейният съпруг Момчил –  син на великия актьор, видя nie-jenite.bg.

 През май миналата година Момчил сподели публично за трудния житейския етап, в който с любимата му жена се намират, и създаде благотворителна кампания в нейна помощ, тъй като средствата необходими за терапията й в болница в Китай, бяха непосилни за двама им. Десетки българи се включиха с дарения, а няколко дни по-късно, снахата на големия актьор и мъжът й  заминаха за болница „Фуда“ в  Гуанджоу, където Габриела премина през серия терапии.

 Тогава Момчил взе тежкото решение да сподели с всичките си познати най-драматичните за семейството месеци и непрестанно документираше със снимков материал престоя на жена си в болницата.

 По професия снахата на Апостол Карамитев бе моден дизайнер с повече от 20 години стаж в сферата. Завършил образованието си в Рим, Италия. Първо практикува там, а по-късно започва да работи заедно с мъжа си Момчил по филмовите му продукции и театрални проекти. Междувременно намира време да помага и на деца в нужда, а по ирония на съдбата и на нея се налага да разчита на чужда помощ.

 Момчил и Габриела се запознават в Италия, където той отива да търси развитие в киното, след като се разочарова от арт гилдията в България. На ботуша се подвизава с псевдонима Едуардо де Филипо. От Италия синът на Апостол Карамитев заминава за САЩ, където живееше до преди няколко години, пише „Ретро“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече