Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Рак погуби снахата на Апостол Карамитев

 Снахата на Апостол Карамитев е загубила битка с рака преди дни. Черната вест за смъртта на Габриела съобщи във Фейсбук нейният съпруг Момчил –  син на великия актьор, видя nie-jenite.bg.

 През май миналата година Момчил сподели публично за трудния житейския етап, в който с любимата му жена се намират, и създаде благотворителна кампания в нейна помощ, тъй като средствата необходими за терапията й в болница в Китай, бяха непосилни за двама им. Десетки българи се включиха с дарения, а няколко дни по-късно, снахата на големия актьор и мъжът й  заминаха за болница „Фуда“ в  Гуанджоу, където Габриела премина през серия терапии.

 Тогава Момчил взе тежкото решение да сподели с всичките си познати най-драматичните за семейството месеци и непрестанно документираше със снимков материал престоя на жена си в болницата.

 По професия снахата на Апостол Карамитев бе моден дизайнер с повече от 20 години стаж в сферата. Завършил образованието си в Рим, Италия. Първо практикува там, а по-късно започва да работи заедно с мъжа си Момчил по филмовите му продукции и театрални проекти. Междувременно намира време да помага и на деца в нужда, а по ирония на съдбата и на нея се налага да разчита на чужда помощ.

 Момчил и Габриела се запознават в Италия, където той отива да търси развитие в киното, след като се разочарова от арт гилдията в България. На ботуша се подвизава с псевдонима Едуардо де Филипо. От Италия синът на Апостол Карамитев заминава за САЩ, където живееше до преди няколко години, пише „Ретро“.

Прегледана: 4117

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече