Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Вдовицата на Александър Божков отглежда детето на покойната си дъщеря

Вдовицата на покойния вицепремиер Александър Божков Аделина остана сама да се грижи за внучката си, след като 41-годишната й дъщеря си отиде в пълна забрава на фаталния 13 декември миналата година, узна Nie-jenite.

Разведената Мина от години имаше проблеми с алкохола и наркотиците, които сериозно увредиха здравето й. Тя умря от полиорганна недостатъчност. Бившият й мъж пък предпочита купоните и пътешествията и рядко вижда собственото си дете.

Мина Божкова

Самият Александър Божков също не е между живите след като почина през 2009 година.

Дъщеря му има момиченце на 11 годинки, което носи името на прочутия си дядо. Мина завършва в Милано, Италия и така и не успява да се адаптира към живота у нас.

Тя преживяваше тежко фактът, че до името на баща й стои прякорът Мистър 10%. Приживе Божкова твърдеше, че Божков е оклеветен и всъщност не е наследила нищо от богатствата, които му приписват.

Божков играеше ключова роля в кабинета на Костов и политиката му, довела до приватизацията на над 40% от държавните предприятия. Заради това той става обект на остри критики от страна на опозицията и получава прякора „Мистър 10%“.

Всичко това се отрази на здравето на Мина Божкова, която изживяваше трудни моменти в последните си години живот. Твърдеше се, че психическото й състояние се е влошило след загубата на баща й, който се е грижел за нея през целия си живот.

Тя дори бе арестувана, след като потроши витрини на магазини по улица Раковска. През 2011 обяви, че си търси спешно работа, защото е останала без средства.

Прегледана: 10738

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече