Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Не правете тези грешки сутрин, за да не провалите целия си ден!

Събуждането и ставането сутрин като цяло са една от най-трудните задачи за всеки човек. Затова е важно да знаем какво да правим и да не правим, за да не правим процеса още по-тежък, узна nie-jenite.

ритуали за събуждане

Сведете взимането на решения до минимум

Може би ще ви се стори странно, но избирането на дрехи веднага след като сте отворили очите си, натоварва мозъка наистина много. Ние ви препоръчваме да избирате облеклото си предишната вечер. Процедирайте така с всички решения, които трябва да взимате рано сутрин. Направете същото и с плана за деня. Ще се чувствате много по-спокойни, ако започнете деня си с ясна визия за това как трябва да протече той

Не проверявайте мейлите си

Нека сутринта е времето, през което се разтоварвате. Не проверявайте имейла си рано сутрин, нито пък задачите, които ви очакват. Прекарайте това време възможно най-разтоварващо, за да сте по-продуктивни през останалата част от деня. Ако още с отваряне на очите хванете телефона или лаптопа, денят ви ще започне напрягащо, а няма смисъл от това.

Забравете за дрямката

Забравете за дрямката след събуждане. Заблуждавате се, че тя ви помага по някакъв начин, но това е много далеч от истината. По този начин връщате мозъка си обратно в режим на сън, независимо колко кратка е дрямката. Това ви прави значително по-сънливи. Колкото и зле да се чувствате, ако замените дрямката с няколко упражнения ще се чувствате дпста свежи. А от друга гледна точка упражненията преди закуска ще ви помогнат да изгорите значително количество мазнини.

Забравете за кафето

Човешкият организъм е програмиран да може да се събужда сам, без кафе. След събуждане в тялото се отделя хормона кортизол, който ви помага да се събудите. Кофеинът има същия ефект, но когато го приемате редовно, тялото ви става значително по-мързеливо и синтезира по-малко количесво кортизол. В определен момент няма да можете да се събуждате без кофеин, което съвсем не е идеален вариант.

Прегледана: 1700

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече