Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Жени Калканджиева: Избрах кариерата пред любовта си с Жоро Илиев

Евгения Калканджиева отпразнува четвърт век на модната си агенция „Визаж” на 23 януари, а сега пред нея има още един юбилей – ще стане на 45 на 20 февруари. Навръх рождения й ден ще е и премиерата на филма „Ятаган”,  в който й е отредена главната женска роля. В „комедията за тарикати, амбиции, ченгета, любов и малко терористи” бившата Мис България си партнира с утвърдени актьори като Мариан Вълев и Зуека.


На Жени й предстои участие и в още един кинопроект. Тя е одобрена да играе порно звезда във френско-българската копродукция „Казус”.
Да, поводи за интервю с Шестата по хубост в света точно в този момент има доста, затова наш репортер се свърза с нея и я разпита подробно за най-актуалното в живота й. Въпросите на „Уикенд” обаче върнаха красавицата и далеч назад в миналото – в детството с досадни въшки в гъстата й коса и в тийнейджърския й период, когато е била гадже на боса на „ВИС” Жоро Илиев.  

– Жени, тези дни имахте професионален юбилей – четвърт век „Визаж”. Основно с честването ли бяхте ангажирана през януари?
– Много са ангажиментите ми. На 27 януари направихме разбор на събитието, което беше на 23 януари – 25 години от създаването на „Визаж моделс груп”. На 20 февруари пък е премиерата на филма „Ятаган”, в който играя главна роля. С Мариан Вълев-Куката подготвяме и нов проект, който засега пазим в тайна. Постоянно съм ангажирана. Предстои сезонът на ревютата. Повечето от фирмите започнаха да снимат новите си колекции, сериозната работа започна.


– През тези 25 години от създаването на „Визаж” до днес много трудни моменти ли сте имала?
– Най-тежко беше, когато дойде икономическата криза. Фирмите и дизайнерите в такива периоди първо режат парите за рекламата. Момичетата са свикнали на много работа и беше трудно да ги задържим, да не предпочетат други варианти. За излизане от ситуацията се налагаше постоянно да измислям ангажименти.


– Съосновател на „Визаж” е Василена Зафирова. Защо се разделихте?
– Бог да я прости, тя почина. Стартирахме заедно. На повечето хора им се струва, че да имаш модна агенция е забавление, коктейли, ревюта, един непрекъснат купон. Всъщност това не е точно така. Много сериозна работа е. Василена в самото начало тръгна така, като че ли всичко е на майтап. После видя, че се иска голямо отдаване за управлението на „Визаж” и се уплаши. Отказа се сама.


– На 20 февруари е премиерата на филма „Ятаган”, който е и ваш актьорски дебют. Имахте ли колебания преди да приемете главната роля?
– Да, имах притеснения. Това е нещо, което правя за първи път. Критична съм към себе си и доста репетирах, допитвах се до част от екипа, до хора като Зуека и Мариан Вълев. Текстът ми беше със сложни думи и дълги изречения. Говориш много, а всъщност не казваш нищо. Типичен политически изказ. От екипа казват, че съм се справила много добре. Любопитно ме е какво ще е мнението на професионалната критика.


– Знае се, че сте одобрена за ролята на порно актриса в българо-френския филм „Казус”. Отстрани изглежда малко стряскащо…
– Да, одобрена съм, но става въпрос за нещо по-сложно. Очаква се да се заснеме филмът, още не сме го започнали по същество. Там съм в два образа и това е много интересно. В едната роля съм скромна провинциална жена, която е с един благородник, а в другата – порно актриса с гадже сводник. Трябва да изиграя две крайности – два различни персонажа, които се намират по време на филма и то чрез детето. Досега сме заснели няколко убийства. Режисьорът ми сподели, че според сценария умирам невероятно. Филмът е криминален психотрилър.


– Споменахте, че имате и други бизнеси. Какви са те?
– Имам участие във фирма за дрехи, за напитки. Занимавам се отчасти и с недвижими имоти. Мултифункционална съм. Част съм и от асоциация „Искрица живот”, с която трета година правим обучение на деца по здравословно хранене и спорт. Гледам да бъда по някакъв начин полезна на обществото, да предам опита и знанията си. Участвам и в много благотворителни кампании.


– Какво друго сте работила през живота си?
– Какво ли не… Няма срамна работа. На 15 години съм била барманка, сервитьорка, събирала съм бали в ТКЗС-то на село. На 16 заминах в чужбина и, така да се каже, скочих в дълбокото. Беше ми много трудно в началото. Бях първа година в гимназията и не говорех английски, само малко отбирах от италиански. Първите 2 месеца бяха самотни и тежки, нямах работа. Нямах и среда, приятели. Единственият ми близък човек беше агентът ми в модната агенция. Липсваше ми моето семейство, към което бях много привързана.


– На 20 февруари ставате на 45. Ще има ли голям купон?
– Все още се чудя. Малко съм изморена от големи партита. Работата ни е такава, че почти всяка вечер сме на модно ревю или презентация. Май повече ми се иска да отпразнувам рождения си ден в тесен приятелски кръг. Правейки голямо парти, не можеш да обърнеш голямо внимание на хората, няма дълбочина.

ва я отказах.
– Кои са пороците ви?
– Пуша и пия. Случвало се е да прекалявам и с виното, и с цигарите.
– Съжалявате ли, че миналата година си изпуснахте нервите по време на модно ревю на Мегз на Седмицата на модата в София? Тогава избухна голям скандал между вас и Миглена Каканашева?
– Относно Мегз не съжалявам. Единствено съжалявам относно организаторите и гостите на събитието, че им наруших спокойствието. Мнението ми за Мегз си остава такова, каквото е. Тогава реших да го изразя публично, защото всички си говорят тайно и обсъждат, а никой не казва нещата директно. След случилото се при мен дойдоха много хора да ме поздравят. Имаше, разбира се, и такива, които ме критикуваха, но това съм аз. От време на време съм импулсивна, което означава, че макар да наближавам 45 години, все още не съм помъдряла.


– Мъжът ви Тачо и синът ви Георги как са?
– В момента са болни, тръшна ги грипът. Грижа се за тях. Добре са, но боледуват.


– Излезе информация, че съпругът ви е отворил рибен ресторант…
– Пълна измишльотина, не отговаря на истината. Няма и намерение да отваря ресторант. Тачо готви много вкусно и често качва клипчета в социалната мрежа. Трябва да си призная, че не съм много наясно с какво точно се занимава. Постоянно прави някакви неща с компютрите, някакви програми и сайтове с приятели. Зле съм технически, от различно поколение съм.


– Наистина ли сте имала интимна връзка с Жоро Илиев – боса на ВИС-2?
– Да.


– Мислех, че е фалшива новина…
– Той е първия мъж в живота ми. Отношенията ни продължиха 3 месеца, почти живеех в тях. Като заминах за Италия, бяхме гаджета и се чувахме по телефона. Върнах се и след 2 месеца отново трябваше да отпътувам. Тогава Жоро ме помоли да избера – той или бизнеса и кариерата. В онзи момент прецених, че кариерата ми е по-важна, отколкото любовната връзка. Прекратихме отношенията си. Това е…


– Родителите ви одобряваха ли тази връзка?
– Бях на 16 и майка ми не беше съгласна, а баща ми – още повече. Татковците са много ревниви към дъщерите си. Не бях от най-послушните деца, винаги съм си правила, каквото реша аз. Мама казваше, че още като малка съм била много хитра. Съгласявам се, но си правя, каквото съм си преценила. Слага ми майка ми панделки на главата, а веднага щом изляза от къщи, си ги свалям. Имах много силна връзка с мама, но не съм й споделяла всичко, за да не я тревожа излишно. Тя страшно се притесняваше. Беше учителка, изключително скромна и добра жена. Доста неща съм крила от родителите си. А и имаше какво да крия – аз съм от този тип хора, които искат да опитат от всичко, любознателна съм.


– Дълго време се мълвеше, че братята Маринови стоят зад побоя над вас в миналото и зад взрива на колата ви, докато самата вие не обявихте, че злодеянието е извършено от наркомани. Все пак, познавате ли се с братята?
– Когато излезе тази информация, беше началото на жълтите новини. Познавам много хора – работата ми е такава. Беше излязла информация, че братята стоят зад мен финансово. Това не отговаря на истината. Те бяха спонсори на някои от моите първи събития, но не защото са били акционери в дружеството, а защото съм им правила реклама. Не са имали дял в агенцията и никога не са ми давали съвети относно „Визаж”. Имам добри отношения с тях, както и с доста други хора. Навремето беше така, търсиш спонсори, на които правиш реклама. Преди години телевизионният пазар не беше добре развит, както е днес, и бизнесмените популяризираха бизнеса си чрез различни събития.


– В трудни моменти разчитала ли сте на мъж да ви подкрепя финансово?
– Не, това е абсурд! Никога не е било.

Прегледана: 24419

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече