Преборете остеопорозата с… храна! (Вижте кои са храните за здрави кости)
Не е тайна, че с годините костите започват да губят своята плътност. Италиански специалисти обаче са категорични, че с подходящите храни можем да ги заздравим и да се предпазим от някои заболявания, узна nie-jenite.
Кисело мляко и кефир. Те са източник на естествен калций. Редовната им консумация има ефект като на добавка с калциев карбонат.
Зехтин екстра върджин. Има естествени противовъзпалителни свойства, контролира действието на остеокластите, отговорни за активната костна резорбация.
Бадеми, орехи, пекан. Осигуряват хранителни вещества с реминализираща активност.
Сусам. Естествен източник на калций, селен и магнезий.
Зелени листни зеленчуци, броколи, зеле и спанак. Улесняват натрупването на калций в костите и укрепват структурата им.
Прегледана: 3237
Коментарите са затворени.