Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Научете детето си да спазва правилата (Ето как)

Да ограничите детето си невинаги е лесно, но въпреки това можете да затвърдите авторитета си пред него без да прекалявате, узна nie-jenite.

Ето няколко трика как да го постигнете:

Напишете забраните черно на бяло. Когато нещата са ясно поставени, няма как детето да се опитва да се измъкне, че „не е знаело“.

Направете таблица с позволените неща. Например – че може да си ляга късно, ако не е на училище на другия ден и т.н. Задължително е да има толкова разрешени неща, колкото и непозволени.

как да накараме детето да слуша

Дайте му срок. Предупредете детето, че му остават 15 минути до часа за хранене (лягане и т.н.). Малчуганът има нужда от време, за да приеме идеята, че ще трябва да остави игрите и да премине към друга дейност.

Говорете със строг, но спокоен тон. Виковете са признак на слабост. Вместо да крещите от другия край на дома, по-добре се приближете до детето си, гледайте го в очите и му говорете твърдо, но без да повишавате глас.

Не отстъпвайте! Понякога детето няма желание да се подчини, защото знае, че ако се инати, ще изтощи родителите си и те може да се съгласят да стане на неговата. Да не отстъпвате е единствената гаранция, че то ще е послушно следващия път.

Прегледана: 2612

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече