Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Кажете „Сбогом“ на разширените вени! (Ето как да се справим с тях)

Разширените вени засягат все повече млади хора. Така че колкото по-рано предприемеш мерки, толкова по-голям е шансът да избегнеш срещата си с тях, узна nie-jenite.

Ето и няколко съвета как да се случи това:

разширени вени

Не прекарвай твърде много време на крак или седнала

Ако работата ти изисква да си седнала на стол през целия ден, прави кратки разходки. Ако пък работиш на крак, се старай да прекарваш поне почивката си седнала.

Прави упражнения

Заседналият начин на живот е пръв съюзник на разширените вени, затова е важно да отделяш поне един час дневно за упражнения.

Прави масаж на краката си

Когато се прибереш от работа и вземеш душ, отдели няколко минути за масаж на краката от областта на глезените до бедрата. Мигновено ще усетиш как кръвообращението ти се подобрява.

Забрави за алкохола и се научи да се храниш здравословно

Здравословното хранене оказва положителен ефект върху твоето тяло. Ако опиташ да спреш и алкохола, ще се освободиш от всички токсини и ще се чувстваш отлично. Наднорменото тегло оказва влияние на кръвообращението и благоприятства появата на разширени вени.

Дръж краката си високо, когато имаш възможност

Спането с крака, разположени на нивото на гърдите, помага за намаляването на рисковете от сърдечно-съдови заболявания. За целта можеш да използваш възглавница.

Прегледана: 2783

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече