Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Татяна Лолова се стопи от мъка след смъртта на съпруга си

Комедийната актриса Татяна Лолова е станала неузнаваема след смъртта на съпруга си Светослав Светославов-Славе. За една година звездата от „Домашен арест” е отслабнала с 20 кг от мъка по дългогодишната си половинка. Тя още носи траурни черни дрехи и е неутешима.

Покрай тревогите, които я застигнали заради боледуването на съпруга й, а след това и смъртта му, Лолова неусетно се стопила. Симпатично пухкавата някога актрисата днес е кожа и кости, а на забележките на загрижени приятели, че е много слаба, отговаря: „Е, цял живот говореха за мен, че съм дебела – нека сега ме одумват, че съм слаба!”


На 26 декември се навърши една година, откакто Лолова загуби голямата си любов – Славе.
Той издъхна от рак на панкреаса на 85-годишна възраст, а двамата бяха семейство в продължение на цели 56 години. До последно излизаха на разходка хванати за ръка като ученици, а актрисата се грижеше за него в последните мигове на живота му.


Самата тя вече имала нужда от помощ, тъй като трудно се придвижвала с помощта на бастун. Въпреки силните болежки в краката, актрисата предпочитала да ходи за покупки в кварталния хипермаркет сама, но викала на помощ някой от двамата й внуци Сава и Матео, за да й пренесат торбите с продуктите.
До последния миг на мъжа си актрисата се надявала да се случи чудо, той да оздравее и да отпразнуват диамантената си сватба. Брачният им обет един към друг – да остареят заедно и да са си опора в добро и лошо до самия край, се сбъднал. „Бях щастлива цял един живот с този чудесен човек. Щастливка съм, че имах такъв човек до себе си”, признава Лолова.


Неотдавна актрисата отказала покана за гостуване в Кипър, където живеят много българи.
Тя отклонила офертата с обяснението, че има здравословни проблеми и пътуването ще е доста трудно за нея. В края на миналата година Лолова се появи на поклонението на своята колежка Стоянка Мутафова, а трансформацията й личеше най-вече по лицето й. Макар че овдовя преди година, облечената от главата до петите в черни дрехи актриса не сваля брачната си халка от ръката си.
Слави бе съпруг №2 за нея, именно той бе голямата й любов. За първи път в биографичната си книга Лолова повдига завесата на интимния си живот със своите двама съпрузи – професорът от Софийския университет Евелин Монев и реквизиторът в Сатирата Славе. В томчето артистичната фурия разказва своите най-лични преживявания, случили се през годините – от ранното й детство, студентството, първите й роли и получаването на наградата „Аскеер”.

Докато голямата й любов Светослав бе жив, от уважение към него, Лолова не обелваше публично нито дума за бившия си съпруг, все едно не съществува. Съвсем млада, любимката на поколения българи облякла бяла рокля заради хидроинженера Евелин Монев. И двамата били луди глави и си направили сватбено пътешествие до морето на мотор „Вятка”. 4-годишният им брак преминал бурно, а когато взели решението да се разведат, изтъкнали пред съда „пълно несходство на характерите си”. По време на бракоразводното им дело нямало излишни драми. Лолова и Монев нямали деца и общо имущество, което да поделят и се разделили като приятели.


Съпруг №1 на актрисата станал професор и преподавател в Софийския университет.
Оженил се повторно и за разлика от първия, вторият му брак бил сполучлив. И до днес актрисата и професорът поддържат цивилизовани отношения, макар и само от разстояние. Той се сещал за всеки празник на артистичната звезда и я поздравявал по телефона, но не се виждали.


През 1963 г. съдбата срещнала Лолова с втория й мъж Светослав, когото всички наричали Славе. Събрал ги Сатиричния театър, където той работел като реквизитор. Тя била примадоната на театъра, а той – театър-майстор. Двамата се сближили и напук на очакванията на околните, че призката им бързо ще свърши, връзката им се оказва за цял живот. В годината на тяхната женитба се родил единственият им наследник Сава. Днес синът им има свое семейство, а синовете му Сава и Матео са най-голямата радост за овдовялата актрисата.

Прегледана: 10907

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече