Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Мария: Да, получавала съм неприлични оферти и съм се възползвала! Не се дразня на прякора Отварачката

Фолкзвездата Мария притежава и красота, и талант, и сексапил, но също и онова необяснимо качество, което превръща жените в икони. Едни я боготворят, други я наричат снизходително Мара Отварачката, но никой не е безразличен към нея. Дори да не слушат песните й, хората са наясно с всички подробности за интимния й свят, защото популярните вестници, списания и сайтове се надпреварват да бълват информации за живота й. Едва ли ще сде намери българин, който да не знае, че ослепителното миньонче има два брака зад гърба си, че вторият й съпруг е милионерският наследник Християн Гущеров, че всичките мъже, с които е била, са богаташи…
На 13 януари Мария навърши 38 години, а този четвъртък ще отпразнува 2 десетилетия сценична кариера с голям концерт в столичния клуб „Театро”. Уикенд използва двата значими повода, за да покани певицата на интервю.– Мария, как се чувствате преди концерта си „20 години на сцена”, който ще се състои този четвъртък, 23 януари, в клуб „Театро”?
– За първи път говоря пред „Уикенд” и се радвам, че правим това интервю. Пълната ми концентрация е насочена към 23 януари, акълът ми се е взел направо. Имаме тежки репетиции. В първата част на концерта ще изляза с „Дани Милев бенд”, във втората с балет „Фейм”, с който съм непрекъснато по участия. На събитията, които правим с „Пайнер”, аз съм от дамите с най-голям балет. Многократно съм доказвала, че обожавам да танцувам. Това, че не ми се отдава е друг въпрос, но не спирам да се уча и тествам. С „Дани Милев бенд” работя от много години. Самата политика на заведението „Театро” е такава – те имат лайф всяка вечер. Исках хем да не бягам от това, хем да не бягам от себе си. Смятам, че мога да представя песните си в малко по-различен аранжимент. Ще бъдат изсвирени на живо от бенда и изпети с гласа, с който разполагам.


– Подготвила ли сте изненади за почитателите си?
– Това ще е спектакъл, който би стоял много добре и на огромна сцена. Направили сме го сега в мини вариант. Според мен това ще е първото такова представяне в клуб в България, а и в чужбина. Отново ще надмина себе си, но на по-различна сцена. Имала съм и самостоятелен концерт в голяма зала, когато навърших 30 години – осъществих нещо невиждано до тогава. Когато седнах да мисля как да отбележа моите 20 години на сцена, си дадох сметка, че трябва пак да надскоча всичко, което е правено до момента. Реших да се представя по уникален начин в най-добрия клуб в страната. На концерт всичко е много позиционирано, хората си седят на местата, а в „Театро” ще бъде задушевно и готино, ще се забавляваме заедно. Много емоционално е за мен да отпразнувам по този начин сценичния си юбилей.


– За 20 години на сцена много трудни моменти ли сте имала?
– Имала съм много кризи, но това е нещо, за което не обичам да говоря. Минавам през трудностите, така че никой отстрани не може да разбере за състоянието ми. В такива моменти винаги съм сама, няма никой до мен.


– Защо не искате никой да разбира, когато ви е трудно?
– Най-мъчно е да убедиш хората, че и ти си просто човек. Те смятат, че всичко мога, че с всичко мога да се справя. Като че ли изключват, че съм една малка и фина дама, на която също може да й бъде трудно.


– Изпадала ли сте някога в депресия?
– Не, не съм депресивна. Много реален човек съм, натурален, здраво мислещ, с остър ум. При деликатна ситуация на секундата мозъкът ми се активира. Размишлявам как да изляза от нея, а не се самосъжалявам. На самосъжаление нямам право, имам дете на 11. Високо са летвите, които си поставям сама.


– Глория направи автобиографична книга. Мислила ли сте и вие някога да издадете мемоарен том за живота и кариерата си?
– Замисляла съм се, мисля дори, че това ще е най-продаваната книга в България с оглед на това, че за моите 20 години на сцена се обръща повече внимание на личния ми живот, отколкото на кариерата ми. Ако разкрия и 1/3 от мистиката на интимния си свят смятам, че това ще е най-големият бестселър за последните 2 десетилетия. Да, сериозно се замислям дали да не направя том с мемоари. И на това ще му дойде времето…


– През 2000-а подписвате договор с „Пайнер”. През тези 20 години, откакто сте заедно, имало ли е напрежение между вас и инж. Митко Димитров? Мислила ли сте за раздяла с него и фирмата му?
– Никога не съм мислила за раздяла. Аз съм много благодарна на всички, които са влизали и излизали от моя живот. Всъщност те само са влизали, от сърцето ми категорично никой не е излизал, просто с някои сме приключили отношенията си в личен и професионален план. Признателна съм на онези, които са направили нещо за мен, и смятам, че ако сем. Димитрови не ми бяха дали шанса да реализирам себе си по този начин, нямаше да бъда това, което съм в момента. Аз съм в „Пайнер” от съвсем малка, от 18-годишна. Те ме научиха на дисциплина, на обноски, на отношение към хората, с които работя и които работят за мен. Обичам ги! На 17 януари подписах новия си договор с фирмата.


– Коя е първата ви работа в живота?
– Работила съм не много неща. От съвсем малка се занимавам с музика. Вече станаха 30 години, тъй като работя от 8-годишна. В петък и събота пеех в една вариететна програма в Стара Загора, за което получавах хонорар. За никога не е тайна, че нашата майка ни е отгледала сама със сестра ми и сме имали нелеки моменти в живота си. Трудностите, с които сме се сблъсквали, са възпитали в мен качеството да вървя напред, да се трудя и да се боря.


– Не сте могли да си плащате тока и са ви го спирали…
– Това е самата истина, но не се срамувам. И към днешна дата има много хора, които изпадат в подобно положение. Животът е училище. Майка ми е била съвсем млада, когато е останала сама с мен и сестра ми. Към днешна дата и аз съм родител и свалям шапка на мама, че в крехка възраст се е оправила с 2 деца.


– Простила ли сте на баща ви Панайот Киров?
– Не обвинявам абсолютно никого. Кой какво е решил за себе си, не ме занимава. Не мога да бръкна на никого в душата, а и нямам време, желание и енергия за това. Всеки сам си носи кръста и определя кой човек е важен за него и кой не. В един момент на теб някой не ти е спешен и приоритетен, само че след това ти на него не си му важен. Хората допускат грешки. Аз лично не харесвам и не уважавам безотговорността. Смятам, че съм длъжна да давам на моето дете всичко, което е по силите ми, да се боря за все повече и повече.


– Трудно ли преживяхте развода на родителите си?
– Бях на 5 години, когато са се развели и нямам спомен. Майка ми винаги е давала достатъчно от себе си, за да не липсва обич и топлина на мен и сестра ми. Тя е една дама, на която изключително много се възхищавам. Днес рядко й казвам „мамо”, тя за мен е моят бест френд в живота. Огромна опора ми е и гордост. Отделно от всичко е и една от най-красивите жени, които съм виждала. Пожелавам си да имам възможност във всеки един момент да й осигурявам онова, което й се иска като изживяване, дори и в материален план. Тя самата ни е дала много на мен и на сестра ми и продължава да ни дава.


– Често ли помагате финансово на близките си?
– При нас няма такива помощи. Ние сме едно цяло, всичко е общо. Тяхното щастие е два пъти щастие за мен. Аз лично като човек нямам потребност от нищо друго, освен да бъда здрава, щастлива, да си имам работата и да бачкам здраво. Не обичам да ходя по почивки, ходя само когато нямам ангажименти. Никога не се е случвало да си оставя работата и да изляза във ваканция. Не, тотален работохолик съм и всичко друго ме измъчва.


– Съжалявате ли, че през 2004-а участвахте в рекламата на бира „Ариана”, в която отваряхте бутилка с отварачка, скрита в деколтето ви. Оттам ви излезе прякорът Мара Отварачката…
– Не, изобщо. За мен това е гордост, едно от най-големите ми постижения като артист. Бях първата дама в България, снимала се в толкова скъпа реклама, направена на кинолента. Излъчваха клипа по всички национални телевизии през половин час. Рекламата дори бе в топ 10 на Европа. Влязох в домовете дори на хора, които не бяха запознати с нашата музика и останах там вече 16 години, благодарение на тази кампания. Това, че някои искаха да бъдат на мое място и ми лепнаха прякора Мара Отварачката, на мен изобщо не ми пречи. Не ми е развалило следобедния сън, нито ми е махнало усмивката от лицето. Категорично не ме дразни, че ме наричат по този начин. Мара е обръщение от време оно към всяка една Мария. Горда съм с рекламата и ако днес отново трябва да взема решение дали да я снимам, пак ще съм на линия. „Ариана” беше купена от „Хайнекен” и досега в завода им се върти моята реклама по големи телевизори и видеостени. Това е нещо, с което малко хора могат да се похвалят.


– Мара Отварачката не ви обижда. А когато някои ви определят като кръчмарска певица, дразните ли се?
– Аз съм една щастлива жена, сбъднала детската си мечта, превърнала я едновременно в своя работа и хоби. Практикувам професията си с много любов и пожелавам от все сърце на всички, които обичам, така да е и при тях.


– Щастлива ли сте в личен план?
– Да, много съм щастлива. Дъщеря ми е жива и здрава. В 6 клас е, пълна отличничка. Говори перфектно английски, а вече учи и френски и се справя прекрасно. Хората, които обичам, са добре, радвам се на перфектната си форма, която поддържам… На 13 януари станах на 38, но рядко ми дават повече от 26-27 г…. В топ форма съм, заредена съм и готова да изръчкам и изрина целия свят.


– А има ли мъж до вас? Планувате ли пак да сте булка?
– За сватба, не знам…. Но ето, сега ще си го пожелая и това. Искам трета сватба и второ дете, но малко по-натам, защото сега имам много работа. Аз съм човек, свикнал да живее в партньорство. Щастлива съм, когато имам опора до себе си, когато съм в пълноценна връзка с взаимност на чувствата. С мъжа, който е до мен в момента, не сме от дълго време заедно, но се чувствам много добре. Радвам се, че е в моя живот. Ценя го, уважавам го безкрайно и има защо.


– Кирил Десподов ли е мъжът до вас?
– О, не. Кирил ми е само приятел. Ценя като човек, който върши перфектно работата си. Много е талантлив. Пожелавам му да бъде здрав и да има още много успехи напред във времето – той го заслужава. Близък ми е и го уважавам много, но не той е човекът до мен.


– Колко мъже сте имала в живота си?
– Имала съм най-готините и успели мъже. Дори и да сме приключили отношенията си, те винаги остават в мен. Всеки по свой собствен начин ми е дал на 100% любов и опора. Всеки е допринесъл за това, което съм аз към момента.


– Богатството на един мъж важно ли е за вас?
– Истината е, че всяка една жена има нужда от силен мъж. В моя случай няма как да е чисто физически по-силен – аз съм непобедима. Трябва обаче той да може да сбъдва моите мечти, да ми дава сигурност, та да заспивам спокойна за себе си и дъщеря ми. Всичко, което съм постигнала сама, не е никак малко – да ми е живо и здраво детето, има къде да подвие краче. По-силен от мен е този мъж, който е способен да ме отменя, да се грижи изцяло за нас. И в природата е така – животните от женски пол търсят най-силния от своята порода.


– Получавала ли сте неприлични предложения?
– Да, разбира се. Също така съм се възползвала от тях. Не се срамувам от това, че някой ми е отправял неприлично предложение, дори се чувствам поласкана за високата оценка, която мъжете ми дават по този начин.


– Най-големия подарък, който сте получавала от мъж?
– Дъщеря ми Марая. Нямам жилище и кола подарък към момента. Всичко е останало във времето, когато сме били заедно с някого.


– Какво е чувството, когато при раздяла мъжът си взима колата?
– Интересно ми е мъжете как се чувстват в такива ситуации… Дали стават по-спокойни? Май не…


– Може ли да се каже, че жилището ви и колата, която карате, са си лично ваши и сте си ги купила с пари, изкарани от работата си?
– Да. Нямам големи придобивки. Онова, което изкарвам с труда си, е ориентирано най-вече към образованието на дъщеря ми.


– Предавана ли сте в живота?
– Да, много пъти, но това изобщо не е проблем за мен. Аз съм много над нещата и предателствата ги подминавам с голяма лекота. Не страдам за тези, които са ги извършили. По-добре, че са си тръгнали дори.


– Унижавана ли сте някога?
– Не. От много ранна детска възраст благодарение на силния ми характер и на качествата, които очевидно имам, се радвам на респект от страна на хората. Уважават ме и никой не смее да ме накара да се чувствам зле. Не познавам униженията. Нито аз съм ги изпитвала, нито съм унижавала някого.


– Какви корекции имате по себе си?
– В момента се радвам на нови гърди. Не съм ги направила по-големи, но просто минаха 11 години, откакто си сложих първите импланти. Чисто нови са ми тези и са много красиви. За втори път д-р Георгиев се погрижи за моята гръдна обиколка. Сега прибягнах до това от съображения за здравето – за да мога да си махна млечните жлези. В нашето семейство за съжаление доста хора си отидоха от рак – баба ми, дядо. Превантивно взех мерки.


– Какви други корекции имате?
– Значително по-малко са от тези, които ми приписват. На 2-3 месеца ми контурират устните. Наскоро пък д-р Павлова ми направи отчасти зъбките и вече мога да се похваля с холивудска усмивка. Всичко това се случи през декември. Исках да бъда чисто нова за моята 38-ма годишнина.


– Колко татуса имате?
– О, на този въпрос не мога да отговоря. Доста са.


– Ставала ли сте жертва на обири?
– Да, на едно участие в Амстердам преди няколко години ме обраха брутално, докато си спях. В Стара Загора пък едно време ни бяха влизали в апартамента. Старая се бързо да забравям неприятните моменти в живота си.


– Катастрофирала ли сте?
– Да, три пъти при това. Едната катастрофа дори беше доста сериозна. Оказа се голям стрес за мен и впоследствие даже ми излезе киста.

Прегледана: 5162

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече