Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Victoria’s Secret няма да прави модно шоу тази година

Марката бельо Victoria’s Secret официално потвърди, че през тази година няма да реализира своето, превърнало се в запазена марка, специално модно шоу. Специалното дефиле на Victoria’s Secret се излъчва от телевизионните канали от 2001 г. насам. На него обикновено дефилират по бельо едни от най-популярните модели в света, наричани „ангели”.

В света на модата това се води за голяма чест, като често на тези дефилета участва и някоя актуална поп звезда. През 2019 г., след години на нескончаем спад в зрителския интерес, сринал се до едва 3.3 млн. зрители през 2018 г., шоуто официално няма да се проведе. За сравнение, когато се излъчва за първи път през 2001 г., аудиторията достига 12 млн. зрители, предава metro.co.uk. Стюарт Бъргдорфър, финансовият директор на компанията, отговаря на въпрос дали шоуто ще се състои: „Ще комуникираме с клиентите, но нищо от това, което казвам, не е сходно по мащаб с модното шоу.” Отмяната на дефилето не е огромна изненада. Новината идва, след като директорът Маркетинг Ед Разек се отегли на фона на критиките, че марката не избира за дефилетата си траснджендър модели и такива с наднормено тегло. Освен това около компанията L Brands, която притежава Victoria’s Secret, се събраха черни облаци, след като се оказа, че основателят Лекс Уеснър е бил приятел с Джефри Епстайн.

Междувременно, шоуто на певицата Риана Savage x Fenty получи похвали заради разнообразието на използваните модели в дефилето. Засега няма информация дали Victoria’s Secret ще върне шоуто си през следващата година в различен формат. „Обмисляме как да подобрим позицията на бранда”, кава той. Думите му идват месец, след като моделът Ирина Шейк споменава, че тази година няма да има дефиле на марката.

Прегледана: 2240

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече