Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Да се погрижим за косата през зимата! Няколко лесни стъпки за красивия й вид

Да поддържаме косата си през студения зимен сезон е особено важно. Затова от nie-jenite събрахме няколко съвета, с които да си гарантирате нейния здрав и блестящ вид.

  1. Първата стъпка е да се погрижим за нейната хидратация. Заради ниските температури, косата губи своята гъвкавост и блясък. Това се дължи на дехидратацията, причинена от резките температурни промени – от много ниски навън, до високи вътре. Така че първото, за което трябва да се погрижим, е да възстановим влагата в дълбочина.
  2. През зимните месеци косата изглежда по-фина и изтощена и й липсва обем. Освен носенето на шапки, причина за това е и липсата на витамини в организма ни. Затова е добре да заложим на здравословни храни в менюто си и да използваме подхранващ продукт, подходящ за нашия тип коса.
  3. Друг проблем, който трябва да разрешим през периода, са цъфтящите и хвърчащи краища. Най-добре е да отнемем от дължината на косата – така ще я освежим, ще я поддържаме по-лесно, а и намаляваме риска от заплитане в палтата и шаловете, което води до допълнително накъсване.
  4. И не забравяйте – дори и през зимата, косата ни е изложена на вредните UV лъчи от слънцето. Те дехидратират и отнемат от блясъка на косата. Затова и през зимата избирайте продукти без отмиване, които да имат защита от тях.
Прегледана: 2672

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече