Warning: Undefined array key "arenabg" in /home/niejenite/public_html/wp-content/plugins/arenabgads/jsoncheckbox.php on line 62
Как да избираме диня? - Ние жените
Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Как да избираме диня?

Кой не обича диня? Незаменима е в летните жеги – сладка, прохладна и освежаваща. Понякога обаче домъкваме у дома някоя обещаваща диня, а при разрязване тя се оказва недозряла или гумена на вкус.

Ако пък сте мъж и избирате диня – точният избор вече е въпрос на чест – на Балканите сме все пак. От мъжете се очаква да разпознават хубавия плод сред недотам добрите.
И така ето няколко прости трика, които ще ви превърнат в динен connosieur (т.е. познавач).

Гледайте петното

Жълтеникавото петно е мястото, където динята е лежала на земята, преди да бъде откъсната. При зрелите дини то е жълто и даже оранжево-жълто, докато при недозрелите белее или е зеленикаво.

Гледайте за „паяжини“

Кафеникавите петна във формата на пяжина не са красиви, но дават изключително важна информация. Те са индикатор, че пчелите многократно са докосвали опрашения динен цвят. Колкото по-опрашен е един цвят, толкова по-сладка ще е динята после. Така че ако досега сте избягвали плодове с тези кафеви следи по тях, то е време да смените тактиката.

„Мъжки“ и „женски“ дини

Малцина знаят, че дините се делят на мъжки и женски. Мъжките са по-едри, продълговати и по-воднисти, докато женските са закръглени и сладки.

Размерът

Когато избирате сред много – не вземайте нито най-големите, нито най-малките плодове. Гледайте да е по средата. Най-важното при избора, независимо дали динята е голяма или малка, е да тежи за размера си.

Обърнете внимание на дръжката

Ако опашката е изсъхнала, значи динята е зряла и обратно – ако е зелена и сочна, значи плодът е бил откъснат твърде рано и може още да не е узрял.

Прегледана: 2065

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече