Подобрява ставните функции и устойчивостта на ставите

Реставит макс подобрява ставните функции и устойчивостта на ставите;
Облекчава болките при дегенеративни, възпалителни заболявания на ставите, травми на опорно-двигателната система;
Защитава, подхранва и възстановява хрущялната тъкан.

Ефекти:
D-глюкозамин сулфат - най-чистата форма на глюкозамин, съдържаща 99 % от ефективното вещество. Проучвания доказват, че благодарение на ниското си молекулно тегло, d-глюкозамин сулфат се абсорбира почти изцяло в тъканите (степен на абсорбция 98 %) и прониква изцяло в засегнатите стави. Стимулира производството на синовиална течност в ставните капсули и регенерацията на увредената хрущялна тъкан. По този начин синовията може отново да изпълнява буферната си функция и триенето между костните краища намалява.

Хондроитин сулфат - осигурява достъпа на колаген и глюкозамин до най-нужните места в организма.

МСМ /метилсулфонилметан/ - източник на сяра; от значение при формирането на кератин, колаген и еластин, които дават гъвкавост, тонус и сила на мускули, кости, стави, вътрешни мембрани, кожа, коса и нокти:

Реставит макс  има противовъзпалителен и антиоксидантен ефект;
Реставит макс намалява болезнеността и спазмите на мускулатурата, както при възрастни хора, така и при спортисти.

Комбинацията между D-глюкозамин, хондроитин сулфат и МСМ допринася за обновяване на износената или увредена хрущялна тъкан в ставите, връзките и сухожилията и облекчава болката.

Босвелия - съдържа босвелична киселина - вещество с противовъзпалителен ефект.

Куркума инхибира освобождаването на медиатори на възпалението (цитокини като TNF, IL-1,IL-6), което прави възможна реактивацията на възстановяване на хрущяла с помощта на хондроцити;
Бързо намалява симптомите и води до прекратяване процеса на хрущялна дегенерация.

Клинични проучвания доказват антиревматоидното и противовъзпалително действие на куркумин:

 Антиревматоидно действие: значително подобрение на симптомите при 18 пациенти с ревматоиден артрит, подобни на тези при приема на фенилбутазон. Двойно-сляпо, кръстосано проучване (1);
Противовъзпалително действие: по-добър ефект от фенилбутазон и плацебо, намаление на постоперативни възпаления при 45 пациенти.