Collagen Complex Forte представлява изключително ефективна хранителна добавка с тройно действие, която подпомага поддържането на здрави стави и кости и подобрява състоянието на косата, кожата и ноктите.  Колаген Комплекс Форте съдържа мощен комплекс от три вида колаген, в комбинация с екстракт от Босвелия, които доставят силно противовъзпалително и болкоуспокоително действие.
Колаген Комплекс Форте съдържа:

Неденатуриран) колаген тип II 200мкг

Колагенът тип ІІ се съдържа единствено в ставния хрущял и е едва 5% от общия колаген в организма. Неденатурираният колаген тип ІІ е с минимална нискотемпературна преработка, запазваща го в биологично активен вид. Този метод гарантира запазване на колегена в най-естествената му форма и запазване на имуномодулиращите му свойства.
Как се усвоява? Тънкото черво има участъци, които могат да абсорбират съставки с високо молекулно тегло, в частност М-клетките. Смята се, че именно тези клетки служат като носител на поетата субстанция и тя се преработва в антигени от макрофагите и други специфични клетки, разположени в тези участъци на тънкото черво.
Намалява възпалението и болката в ставите, спомага за намаляване оксидативните увреждания на ставата.

Колаген пептиплюс 100мг – произведен и патентован от  холандската компания Gelita® - хидролизиран колаген, разграден до най-подходящия за усвояване от човешкия организъм размер.
Колаген тип I (хидролизиран) 20мг - богат на Колаген и Хиалуронова киселина.
Витамин С - 40мг/осигурява 50% от препоръчания дневен прием/- допринася за нормалният синтез на колаген в организма, осигурява антиоксидантна защита и подпомага нормалната функция на ставния хрущял и костите.
Мед /Cu-0.5mg/ благоприятства за поддържането на нормалното състояние на съединителната тъкан, отговорна за еластичността на ставите и кожата.

Внимание:

Не използвайте продукта при свръхчувствителност към някоя от съставките.
Не се препоръчва за деца под 12 годишна възраст.
Прекратете употребата на продукта при поява на нежелани реакции.
При правилна употреба не се наблюдават нежелани реакции.
Продуктът е хранителна добавка, а не лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Не превишавайте препоръчителната дневна доза.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина при температура под 25 градуса.

Допълнителна информация за продукта ще откриете на snba.eu.