Болестите на простатата засягат далеч не само възрастните мъже

На този свят съществуват болести, които определяме като срамни. Строго погледнато тук влизат само венерическите болести, но има и такива, за които се притесняваме да говорим и да споделяме. По този начин не си правим услуга, напротив, задълбочаваме проблема.

Простатитът например е коварно заболяване, което засяга все повече мъже в репродуктивна възраст, а хиперплазията на простатата започва развитието си в значително по-ранна възраст. 

Причините най-често са са свързани с лоша хигиена, хаотичен полов живот, храната, която приемаме и т.н.

Заболяванията най-често месеци наред се лекуват с антибиотици. Но то е проблемно, тъй като съществува кръвно-простатна бариера, която пази органа и до нея не успяват да достигнат драстичните лекарства, като антибиотиците.
За разлика от тях, билките, като Върбовката, например, нямат проблем. Те успяват да преминат кръвно-простатната бариера и да свършат работа.

Тук на помощ идва ПростаРен.

ПростаРен е комбинация от натурални екстракти, действащи благоприятно върху простатната жлеза и пикочните пътища. Върбовката допринася за поддържане на хормоналния баланс (свързан с нормалния размер на жлезата) и подпомага отделянето на микроогранизми и отпадни продукти. Проантоцианидините от Гроздовото семе и органичният Селен (L-селенометионин от натурален източник) са биохимична защита за простатните тъкани и други жлези, като ги пазят от оксидативен стрес и поддържат естествената им устойчивост към различни фактори от външната и вътрешната среда. Селенът влияе положително върху сперматогенезата и нормалната имунна функция.

Повече информация за грижата за простатата можете да намерите на Facebook страницата на ProstaRen (ПростаРен).