Гинко билоба е сред най-надеждните средства за подобряване на паметта, мозъчната острота и възпрепятстване появата и намаляване симптомите на деменция.
Ето и малко история:
Данни за съществуването на това дърво с уникални сърцевидни листа има още отпреди 270 милиона години. То е един от растителните видове, съществували по времето на динозаврите, а като доказателство са останалите и до днес фосилни форми от дървото.
Друг характерен белег на Гинко билоба е, че успява да устои на болести, насекоми, както и на замърсяването на околната среда. Някои екземпляри от Гинко билоба, които срещаме днес са на над 2500 години. Любопитно е да се спомене, че след атомната бомбардировка в Хирошима,  значителна бройка от този растителен вид е оцеляла, дори и около епицентъра на атомния взрив.
От 1980 г. насам Гинко билоба все по-силно привлича интереса на хуманната медицина. Най-широко прилагано в Европа то се използва за третирането на по-леките състояния, свързани с кръвооросяването. Екстрактът от Гинко билоба е широко използван. Само в рамките на една календарна година германските лекари са изписали над 5.24 милиона рецепти за продукти, съдържащи екстракти от Гинко билоба.

Стандартизираните екстракти от Гинко билоба се използват за третиране на състояния като: загуба на паметта, проблеми с концентрацията, объркване на съзнанието, депресия, безпокойство, замаяност, тинитус и главоболия от различен характер.
Механизмът на действие на Гинко билоба обхваща увеличаването на кръвния поток и намаляване вискозитета на кръвта, а също така води до понижаването и броя на вредните свободни радикали.

Гинко билобата надеждно и сигурно подобрява краткосрочната памет при възрастните хора. Дори тези на възраст над 85 години, които приемат Гинко билоба, имат с над 65% по-нисък риск да развият проблеми с паметта. Гинко билобата също така намалява симптомите на  на дефицит на вниманието и хиперактивност при деца и подрастващи.

За да поддържате паметта си във форма можете да се възползвате от продукта на Витаголд, наречен Виногин.

Той спомага за правилното функциониране на сърдечно-съдовата системи и подпомага мозъчните функции памет и концентрация .

Виногин доказано подобрява кръвоснабдяването на периферните части на човешкия организъм - мозък, крайници, ретина, слухова зона. Засилва периферната микроциркулация и помага при:
• Намалена памет и затруднена концентрация
• Проблеми със слуха
• Световъртеж и шум в ушите
•Студени крайници, мускулни крампи
• Хора, склонни към ритъмни нарушения