Циститът или т.нар. възпаление на пикочния мехур е често срещано състояние при жените, както и при мъжете в по-напреднала възраст. Статистиката посочва, че всяка втора жена, поне веднъж през живота си, е боледувала от цистит. 
Хроничният цистит може да засегне и съвсем млади хора, както и деца.

Най-често причините за появата на цистит могат да бъдат:
1.    Лична хигиена - Поради анатомичната особеност при жените, възможността бактериите лесно да нахлуят към пикочния мехур е огромна. Затова от съществено значение е поддържането на добра лична хигиена. Разбира се, прекомерната хигиена също може да бъде отключващ фактор.

2.    Намалена имунна защита - Понякога и най-безобидната настинка може да предизвика отслабване на имунния отговор, промяна на вагиналната флора, а оттам и нахлуване на патогенни микроорганизми, които да станат причинител на цистит.

3.    Проблеми с гастроинтестиналния тракт - Проблеми като запек и диария сравнително често могат да бъдат фактор за поява на цистит, предимно у жените.

4.    Бременност – При всяка бременна жена настъпват множество механични и хормонални промени. Затова, циститите са по-често срещани по време на бременност.

5.    Недостатъчен прием на вода - Количеството вода, което всеки трябва да приема като минимум, може да се съобрази с килограмите, като ги умножи по 0,03 – ако тежите 50 кг, то средно трябва да приемате по 1,5 литра вода на ден. При приемането на по-малко количество течности, съответно и уринирането е по-рядко, с което се намалява механичното миене на пикочния мехур и уретрата от урината, следователно бактериите имат много повече време да се размножават.

6.    Цистит, причинен в следствие на заболявания – катетъризация, диабет, вродена малформация на пикочната система. Циститът е чест посетител и при мъже с уголемена простата. Друга сериозна причина за поява на цистит са венерическите заболявания - гонореята и хламидията са възпаления, чиито симптоми са подобни на тези на цистита. Освен това те самите могат да причинят цистит.

След изброяването на основните причини за появата на цистита е логично да потърсим надежден и ефикасен метод за справянето с това неприятно, болезнено и опасно състояние.
Един от многото методи е приемът на продукта Урохелп 36 на Витаголд.

Урохелп 36 е с бързо действие при цистит!
Той облекчава циститните оплаквания – парене и често уриниране. Допринася за нормалното функциониране на уринарния тракт и бъбреците.

Урохелп 36 съдържа:
БРЕЗА: Екстрактът от брезови листа съдржа тетрациклични тритерпени, бетулинова киселина, никотинова киселина, флавонолови гликозиди, дъбилни вещества и др. Младите листа на брезата са особено богати на активни вещества. Екстрактът от бреза допринася за нормалното функциониране на бъбреците и уринарния тракт.
МЕЧО ГРОЗДЕ: Мечото грозде е богато на фенолните гликозиди-арбутин и метиларбутин. Съдържа още фланоидите кверцин и мирицитрин. Екстрактът от мечо грозде допринася за нормалното физиологично функциониране на бъбреците и уринарния тракт.
КОНЦЕНТРИРАН ЕКСТРАКТ ОТ АМЕРИКАНСКА ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА: Той съдържа не по – малко от 25% проантоцианидини PAC.  В екстракта има още фенолни гликозиди, дъбилни вещества (катехини), кверцитин, органични киселини. Екстрактът от червена боровинка допринася за облекчавне на циститните оплаквания – парене и често уриниране. Унищожава патогенните бактерии и допринася за нормалното функциониране на уринарния тракт и бъбреците.
Множество клинични проучвания гарантират, че приема на 36 mg PAC дневно облекчават циститните симптоми в разстояние от 6 до 12 часа след приема на 1 капсула от продукта.