Билката орлови нокти е полезна за здравето и помага за нормалното функциониране на сърдечното съдова система. Тя влияе добре и повишава артериално налягане, коронарна болест на сърцето и други.

Плодът на растението стимулира и улеснява оплодителните способности при хората с репродуктивни проблеми. При жените влияе на месечния цикъл. Той улеснява родовата дейност и стимулира кърмата.

Консумацията на билката е най-разпространена под формата на чай, защото така се смята, че запазва свойствата и чудодейните си качества. Чаят е подходящ за целогодишна употреба, за малки и големи. Горещата напитка действа изключително добре през летните дни за охлаждане на тялото.

tea-finished

Последните проучвания сочат, че чаят от орлови нокти е спомага за имунната система и се бори с различни грипове, включително и испанския птичи грип.

Китайските експерти твърдят, че билката има антивирусна активност и с широк спектър на действие. учените смятат, че тези ѝ качества я правят по-успешна в борбата с инфекциите, защото те често мутират, проявяват се в различни форми и стават трудни за лечение.

Учените са открили една молекула в билката, която инактивира вирусната генеза. Те провели изследването си върху мишки, при които установили, че приемът на билката орлов нокът повлиява грипната инфекция, включително и свинския грип.

orlovi

Учените са заключили, че според тях орловият нокът може да се използва като вирусологичен пеницилин, спасявайки милиони човешки животи.