Всеки знае, че жените си падат по "лоши момчета", но това е до време

Всеки знае, че жените си падат по "лоши момчета". Оказва се обаче, че това е до време.

Когато стане въпрос за нещо по-сериозно дамите биха предпочели скромни мъже. Това е установено от американско изследване, цитирано от Дейли мейл.

Автор на изследването е екипът на д-р Дарил ван Тонгерен. Според тях арогантността и егоцентризмът действат зле на либидото и на двата пола. Често във филмите често ни показват, как наперени и груби типове привличат дамите. Но в реалния живот нещата стоят по малко по-различен начин.

Учените са установили, че скромността е качество, което привлича представителите и на двата пола, когато хората са узряли за дълготрайна връзка.

Новото откритие ще даде шансове на мъжете, които повече се виждат в ролята на Хю Грант в "Четири сватби и едно погребение", отколкото да се идентифицират с Ди Каприо във "Вълкът от Уолстрийт".

4056002084_6059c575ba_z

Според психолозите скромните и смирени хора по-лесно преодоляват разрушителните инстинкти за власт и надмощие в една връзка. Поради тази причина те са и значително по-романтични от останалите.

Смирените люде по-лесно понасят критиките, помагат на другите и са щедри по природа. Именно това ги прави атрактивни в очите на противоположния пол.