Както сме свикнали да сменяме гардероба си с настъпването на нов сезон, така и жилището се нуждае от по-специално внимание по време на прехода между лято и есен.

Както сме свикнали да сменяме гардероба си с настъпването на нов сезон, така и жилището се нуждае от по-специално внимание по време на прехода между лято и есен. Вижте как да подготвите дома за есента в 6 стъпки.
Извадете дебелите килими и одеяла

the-dog-white-sleep-carpet

След като цяло лято сте ходили боси по голия под, сега е време да извадите отново килимите и пътеките. Колкото по-плътни и пухкави, толкова по-добре, защото този тип килими са едновременно ефектно допълнение към декора и ефикасно средство за задържане на топлината и енергията вкъщи. Извадете и по-плътните завивки – дръжте по едно одеяло на дивана в хола, в случай, че решите да помързелувате през почивните дни.
Погрижете се за камината

kamini

Ако сте от щастливците, които имате камина, то тогава сигурно знаете, че тя е едно от най-уютните и притегателни кътчета вкъщи, особено през студените дни. Затова й обърнете повече внимание и я подгответе за зимата. Почистете натрупаната мръсотия с разтвор от вода и оцет или с хлебна гума. А дървата поръсете с малко сол, за да предотвратите образуването на прекалено много сажди.
Грижа за улуците

Gutters_Leaves

Когато през есента настъпи листопада, част от падналите листа отиват по покрива и улуците на домовете. В комбинация с честите и понякога по-силни валежи, те могат да създадат проблеми с отичането на водата. Затова в началото на сезона една от задачите ви е добре да почистите улуците – ако не можете сами, потърсете фирма.
Дръпнете завесите

Следващият път, когато посетите някой от големите супермаркети със стоки за дома, се огледайте за ефектни щипки за завеси. За разлика от лятото, през този сезон трябва да се стремите да влезе повече светлина вкъщи. Изберете дълги, плътни завеси, за да може, когато ги захванете по средата с щипка, да падат по-тежко и красиво на пода.

Грижа в градината

Shop-Web-14-of-20

В градината през есента имате доста работа – почистване на моравата, прибиране на летните растения, засаждане на луковиците за пролетта, пресаждане на някои цветя, засаждане на есенни хризантеми и далии.

 

 

Източник: rozali.com