Как да си ги направим?

Необходими продукти за тестото:

3 1/4 ч.ч.брашно
6 с.л. захар
3 с.л. суха мая
щипка сол
1 ч.ч. топло прясно мляко
3/4 кубче омекнало краве масло (около 100 гр.)
3 жълтъка

Необходими продукти за шоколадовата глазура:

1 шоколад (около 100 гр.)
1/4 краве масло
2 с.л. вода

Начин на приготвяне: 

Смесете сухите съставки в купа и разбъркайте.
Добавете леко затопленото прясно мляко, разтопеното масло и жълтъците.
Месете, докато се убедите, че всички съставки са се смесили перфектно.
Преместете в намаслена форма и оставете за около 2 часа.
Премесете отново тестото, след което го разточете до лист с дебелина 2 см. Оставете за 5 минути.
Изрежете поничките с помощта на специален готварски пръстен (ринг) или просто използвайте чаша с остри ръбове. Ако желаете поничките да имат дупка в средата, изрежете с помощта на по-малък ринг или чаша.
Оставете за 20 минути за още едно втасване, по време на което поничките трябва да се надигнат леко. Това е знак, че сте на прав път. Пържете поничките на маслена баня за около 30-50 секунди от всяка страна на поничката. След като извадите от мазнината, сложете набързо върху хартия, за да поеме излишната мазнина.

Приготвяне на глазурата: 

Поставете продуктите в купа и сложете на водна баня, за да се разтопят
След това потапяйте едната част на поничката в шоколадовата глазура и оставете настрана, за да стегне
Украсете по ваш вкус.