цветът на дрехите има значение

Британско изследване установи, че цветът, който омайва мъжете, е червеният. Дамите, от своя страна, смятат мъжете за най-сексапилни, когато са облечени в сиво.

Жълтото отблъсква представителите и на двата пола при първа среща, а жените категорично не харесват мъже в розово.

Изследването установило и как изборът на дрехи за среща се отразява на привлекателността. Неговите автори искали да разберат дрехи в точно кой цвят е най-вероятно да хванат окото както на мъжете, така и на жените, когато търсят партньор, и доколко важен е цветът на дрехите при търсенето на любов.

В изследването участвали 1128 жени и 1232 мъже от цяла Великобритания, всички от които имали връзка. Първоначално анкетираните били попитани дали все още си спомнят дрехите, с които е бил облечен партньорът или партньорката им на първата им среща. 92 на сто от участниците заявили, че си спомнят.

След това те били попитани кой цвят им е направил най-силно впечатление на първата среща и какво е носел настоящият им партньор или партньорка тогава. Запитани дали цветът е оказал влияние върху това доколко привлекателен е бил партньорът или партньорката за тях, 69% от анкетираните мъже и 64% от жените признали, че цветът на дрехите има значение.

На въпроса "Ако настоящият ви партньор беше облечен с цвят дрехи, който не бихте харесали на първата ви среща, смятате ли, че това би ви отблъснало от него?" 38 на сто от жените и 27 на сто от мъжете отговорили утвърдително.

Представителите на силния пол посочили жълтото и кафявото като цветовете, които ги отблъскват най-много на първа среща. Жените казали, че мъже в розово и в жълто нямат никакъв шанс да спечелят сърцето им.

БГНЕС