Да си го кажем ясно - не можем без козметика. Тя съпътства човечеството от най-ранни времена,  помага да коригираме неравния тен, да подчертаем очите или устните, изобщо да се чувстваме добре. Но в летните жеги някак ни е по-трудно да се пресегнем към флакона с фон дьо тен. Добавете към това досадата при мисълта, че вечерта ще трябва да премахнем всичко, което старателно сме напластили по лицето си. А ако сме на почивка на планината или на плажа, гримирани ще изглеждаме направо нелепо. Няма нищо лошо в това от време на време да даваме почивка на козметичния несесер. Има и начини да изглеждаме добре без грим.

http://nie-jenite.bg/attachments/ckeditor/pictures-data/0001/2998/ORIGINAL-pexels-photo-301284.jpeg

Обърнете внимание на веждите

Ако трябва да обърнете внимание да едно нещо, нека са веждите. Придайте им правилна форма. Гъстите плътни вежди също губятактуалност, но това не значи, че тънките изскубани дъги се връщат. Просто изчистете формата, ориентирайки се от формата на лицето. Може леко да подчертаете формата с молив или друго средство - козметичните магазини предлагат огромно разнообразие от средства.

Вижте и видео урока от серията Vogue Beauty School за оформяне на красиви естествени вежди

 

http://nie-jenite.bg/attachments/ckeditor/pictures-data/0001/3001/ORIGINAL-pexels-photo-87293.jpeg

Подчертайте очите

На първо време се избавете от кръговете под очите. Две лъжици, оставени вечерта в хладилника, могат да послужат като сутрешен компрес. Хладният допир ще ви събуди и освежи .Разбира се, може да прибегнете до коректор, но бъдете пестеливи.
После извийте миглите с щипка и ги покрийте с гел, за да фиксирате.

Усмивката
Няма по-голямо украшение от сияйната усмивка. Използвайте избелваща паста за зъби, стига за имате здрав зъбен емайл.
Може да помислите и за професионално избелване.

Вижте също и най-честите грешки, които допускаме, когато се гримираме

Устните

Веднъж седмично правете масаж с мека зъбна четка, потопена в натурално масло и захар. Този масаж ще премахне мъртвите клетки и ще направи устните пухкави и меки.

http://nie-jenite.bg/attachments/ckeditor/pictures-data/0001/3003/ORIGINAL-24488915-tumblr_ndwjq9xywz1qgngcgo1_1280-1484479372-650-c9fadffbfb-1484658863.jpg

Косата

Ако косата ви е боядисана в ярък или контрастен цвят, ще трябва да се гримирате. Иначе цветът ще контрастира  и лицето ви ще изглежда бледо и "ще се губи". Затова предпочитайте меките, естествени цветове и по-семплите прически.

Винаги носете слънцезащитен крем

Помните ли онази прочута реч за завършване на съответния випуск студенти, която се приписваше на Кърт Вонегът? Да, тя не е написана от автора на "закуска за шампиони", но си струва да помните основния й лайтмотив - винаги носете слънцезащите крем.

http://nie-jenite.bg/attachments/ckeditor/pictures-data/0001/2999/ORIGINAL-pexels-photo-412302.jpeg

Намерете своя цвят

Намерете цветовете, които най-добре отговарят на тена ви, подчертават цвета на очите или се съчетават добре с този на косата.
За да определите цветотипа си, може зда използвате сезонното деление. Всяко лице се причислява към особеностите на даден сезон : интензивни, контрастни и студени цветове за зимата или приглушени, меки цветове, характерни за лятото, топли и земни нюанси за есента, или ярки цветни оттенъци, типични за пролетта…

Най-важното, но и най-трудното решение:  Какви цветове ми отиват? Топли или хладни тонове?
Тук няма значение нито кога се е родил човек, нито кой сезон му е най-любим. Това е по-скоро интуитивно, романтично разделение, но то съдържа голяма доза рационалност и обективност.

За да изглеждате добре без грим, кожата ви трябва да е свежа, гладка и лъскава. Няма как да се постигне без достатъчно сън и правилен хранителен режим. Но пък си струва усилието.