Независимо какво ви казват модните списания и какво експертите определят като естетично, има тенденции, които остават в историята като нелепи. Общо взето и разбирачите, и обикновените хора са съгласни, че 90-те с тъмните червила, скъсаните чорапогащници и гелът за коса "мокър ефект" не са сред силните десетилетия на модата. Това са изводите от допитване, направено в Reddit.
Да видим кои са аксесоарите, които не се харесват нито от мъжете, нито от жените

Тениските с надписи

Независимо, че модният свят ги провъзгласи за "следващото голямо нещо", според потребителите на Reddit "тениските с тъпи надписи не струват".
Няма как да възразим, ние същи се дразним на “FBI: Female Body Inspector".

http://nie-jenite.bg/attachments/ckeditor/pictures-data/0001/2931/ORIGINAL-woman-plucking-eyebrows-700x700_0.jpg

Изскубаните или "твръде рунтави" вежди

Оказва се, че опре ли до вежди, не бива да се стига до крайности. Изскубаните на въпросителна дъгичка вежди дразнят, но не бива да прекаляваме и с подчертаването им - така актуално напоследък.

Грозните обувки
Сандалите и чехлите тип "Биркенсток" биват недолюбвани и от двата пола.
Огромните платформи и прекалено високите токове карат мъжете да се чувстват неудобно.

http://nie-jenite.bg/attachments/ckeditor/pictures-data/0001/2932/ORIGINAL-beach-825535_960_720.jpg
Кроксовете
И като стана въпрос за грозни обувки - на Кроксовете е отделено особено място. Няма значение дали дизайнерите ще ги обсипят със скъпоценни камъни и дали няма да обявят завръщането им "Няма човек, който да изглежда добре в кроксове" - гласи присъдата на потребителите. Иимайте го предвид.

Десетилетието на 90-те
Независимо дали става дума за кресливи лога, чоукери (огърлица по врата), тъмните червила, бледия тен, прическата Рейчъл и "мокрите" къдрици на Джъстин Тимбърлейк - никой не иска да си спомня тези неща.

http://nie-jenite.bg/attachments/ckeditor/pictures-data/0001/2933/ORIGINAL-non-surgical-medical-spa-treatments-e1415395903174.jpg
Фалшивия вид

Изкуствените нокти, фалшивият тен и ботоксът в устните - мъжете не харесват тези неща, определяйи ги като "долнопробни и евтино изглеждащи".

Кок
Независимо дали става въпрос за жени или за популярния напоследък male bun, потребителите на Reddit масово не харесват косата възрана на топка на върха на главата. Оприличавайки я на мисис Трънчбул от "Матилда" в най-добрия случай.