Лесни техники за багрене

Великден съвсем наближи и е време да боядисаме яйцата. Предлагаме ви няколко оригинални DIY варианта, при които дори не е нужно предварително да боядисвате яйцата.

Първата рецепта е за боядисване със 100% натурални продукти - трябват ви само лучени люспи, листа от червено зеле, различни листенца и цветя по избор, както и няколко стари найлонови чорапи (може и с бримки).

Поставяте избраните листа (салвия, здравец, магданоз или цветче) върху яйцето и след това стегнато го увивате в чорапа. После варите дълго време на ниска температура яйцата в лучените люспи или зелевите листа. Има и допълнителен бонус - по този начин яйцата се овкусяват, при това по напълно естествен, 100% безвереден начин.


Украсяване с декупажна техника
За тови вид декорация ще ви трябва декупажно лепило и мотиви по избор (салфетки се продават в голямо разнообразие по магазините за художници). Избирате мотива (добре е яйцата да са бели, за да изпъква мотивът. После лепите мотивите върху повърхността.


В този клип са показани различни варианти. Ако сте търпеливи, опитайте варианта за изписване с тънкописци. Резултатът ще ви възнагради за усилията.
Страхотен ефект се получава с мраморни бои. Ако използвате изкуствени яйца, както е показано във филмчето, ще имате ефектна украса за години напред