Приемете тялото си такова, каквото е

Живеем сред нереалистични стандарти за красота, обградени сме от еталони за съвършенство, които са невъзможни за следване. Оказва се обаче, че и онези, които смятаме за недостижими икони, всъщност са нормални човешки същества. Те споделят нормални възгледи за красотата и съвършенството и ако не вярвате на майка си, когато ви казва, че сте прекрасни, повярвайте, когато ви го казват те.

 

"Вие просто искате нещо, което някой друг има. Но това не значи, че не сте хубави, понеже хората пък искат онова, което вие винаги сте притежавали. Така че не гледайте какво имат другите. Никой не е сто процента - "о, да, аз съм бомба от петите до главата!"

Риана


"Вместо да се гледате в огледалото за недостатъците си, гледайте силните си страни - всички ги имаме."
Деми Ловато


"Виждате ли тази дупчица от целулит ето тук? Тя плати онзи сметанов сладолед с бисквити и си струваше!"
Ким Кардашиян Уест

"Никога не се сравнявай с другите и винаги се радвай на онова, което те прави това, което си."
Тес Холидей
 

Обидите за това как изглеждам не са най-тежките, всъщност е обратното - те най-малко ме засягат. Ако имам дъщеря, ще й го кажа. Твърде много жени се обиждат повече, ако ги нарекат дебели и грозни, отколкото ако им кажат, че не са достатъчно умни или не стават за лидери.
Минди Колинг

"Уча се, чеможеш да се чувстваш удобно и при все това да си красива."
Селена Гомес


"Би трябвало да е незаконно да наречеш някого дебел."
Дженифър Лоурънс

 


"Най-съблазнителното нещо, което една жена може да има, е увереност."
Бионсе


"Никой не е съвършен. Аз не вярвам в съвършенството. Но вярвам в твърдението: Това съм аз и като ме погледнеш, ще видиш, че не съм съвършена и съм горда с това."
Кейт Уинслет