Стрес, заседяване, хапване на крак, хормонални промени - това са основните причини за нередовния стомах, от който страдат повечето съвременни жени.  Как да се справим с този неприятен проблем?

Санилакс предлага надеждно решение. Капсулите допринасят за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт; подпомагат работата на стомаха и са подходящи за поддържане на нормално телесно тегло и елегантна фигура.

ХАРАКТЕРИСТИКИ:
Естественото време за преминаване на храната през целия стомашно-чревен тракт е от 12 до 48 часа. С напредването на възрастта червата може да станат по-лениви.

Екстракт от сена (майчин лист, Cassia senna)
Екстрактът от листа на сена съдържа антрахинонови гликозиди - сенозиди (сенозид В), флавоноиди, слузни вещества и др. Подпомага нормалната перисталтика на червата, абсорбира вода и течности в дебелото черво и благоприятства за по-лесно изпразване на дебелото черво.

Екстракт от лотос (Nelumbo nucifera)
Растение, разпространено предимно в Южна и Югоизточна Азия. Екстрактът съдържа нуциферин, флавоноиди и др. Еуциферинът подпомага нормалното отделяне на инсулин в кръвта и спомага за нормалното усвояване на глюкозата.

Екстракт от ревен (Rheum officinale)
Родината му е Източна Азия, но е разпространено и в много други краища по света.
Използват се главно корена и коренището на това ценно растение. Екстрактът съдържа антрахинони - свободни и гликозидно свързани. Подпомага нормалното храносмилане и естествената перисталтика на червата.

Екстракт от кора на американски зърнастец (Cascara Sagrada)
Растението се среща често в широколистните гори в Северна Америка.
Антрахиноновите гликозиди, които се съдържат в екстракта, се активират в дебелото черво и подпомагат за поддържане на естествената перисталтика. Допринасят за задържане на повече течности и спомагат за по-лесното изпразване на дебелото черво.

Екстракт от алое (Aloe barbadensis)
Екстрактът съдържа алое-гликозиди, горчиви вещества (алоин или барбалоин), ензими и др. Активните вещества подпомагат нормалното придвижване на храната, което води до редовен стомах.

Екстракт от балсамова круша (Momordica balsamina)
Балсамовата круша е растение, което вирее в тропичните райони на Африка, Азия, Австралия, Централна Америка и е близкородствено до горчивия пъпеш (Momordica charantia). Екстрактът от плодовете на балсамовата круша съдържа голям брой биологично активни химични съставки - тритерпени, протеини, сапунини, пептиди, гликозиди (мормордин и харантин) и др. Гликозидите в екстракта от горчив пъпеш подпомагат за поддържане нормалното ниво на глюкоза в кръвта и допринасят за нейното усвояване в тъканите. Възпрепятстват натрупването на излишни мазнини.

Екстракт от зелен чай (Camellia sinensis)
Зеленият чай се получава от неферментирали листа от чаеното растение. Активните компоненти в екстракта от зелен чай са от групата на полифенолите - катехини и епигалокатехини. Те ускоряват метаболизма и засилват процесите на изгаряне на мазнини в мастните клетки в целия организъм. Тези компоненти, също така възпрепятстват образуването на нови мастни клетки.

Екстракт от Гарциния Камбоджа (Garcinia cambogia)
Екстрактът съдържа като активна състава "хидроксилимонена киселина". Тази киселина е уникална фруктова киселина, които се получава от плодовете на гарцинията. Тя подпомага организма за поддържане на нормален апетит и пречат на въглехидратите да се превърнат в резервни мазнини.

Екстракт от Цейлонска Канела (Cinnamomum zeylanicum)
Екстрактът от Цейлонска Канела съдържа полифеноли, флавоноиди, танини и др. Активните вещества подпомагат за нормалното усвояване на глюкозата (кръвната захар) в тъканите (главно в мускулите). Допринася за поддържане нормалното ниво на холестерол в кръвта. Цейлонската Канела идва предимно от Шри Ланка и Индонезия. Предимството й се състои в това, че за разлика от повечето видове канела, Цейлонската се отличава с много ниското съдържание на "кумарин" - вещество, което пречи на нормалното кръвосъсирване. В Санилакс се използва воден екстракт от Цейлонска Канела, където напълно липсва това вещество.

Повече за Санилакс тук.