Амилопектин  е богата на въглехидрати храна предназначена за употреба при интензивно мускулно натоварване.

Amylopectin NEUTRO 4.0 Lb (Амилопектин чист) е предназначена за активноспортуващи лица и допринася за по високата производителност по време на тренировка.

Амилопектинът е нов въглехидрат, който притежава високо молекулно тегло и нисък осмоларитет. Той е предназначен главно за атлети и спортисти, тъй като осигурява необходимия гликоген като източник на енергия за мускулите.
Хипотоничен тип напитки, произведени с амилопектин, които са били тествани и сравнени с други "обикновени" енергийни напитки, са доказали, че преминаването на гликогена в стомаха е много по-бързо, отколкото с всяка друга комбинация от глюкозни полимери.
Амилопектинът осигурява предоставянето на въглехидрати с оптимални нива на гликоген в периоди на интензивно обучение и тренировка, без да е необходимо да се променя обичайната ни диета. Той бързо се разгражда в стомаха и не предизвиква дискомфорт по време на изпълнение на физическа активност. Благоприятства по-ефективния ресинтез в нивата на гликоген в мускулите след тренировка или физическа активност, като по този начин се избягва всякаква опасност от претрениране.
 
Използването на амилопектин

Преди обучение за подобряване на издръжливостта: Амилопектинът е сложен въглехидрат, който предостава енергия много по-бързо от всеки друг вид полизахариди, така че осигурява по-голяма динамичност и издръжлвост по време на тренировките. Също така спомага за увеличаване на издръжливостта и подпомага борбата с умората.

По време на обучение организмът консумира енергия под формата на гликоген, а амилопектинът осигурява необходимото количество от него в черния дроб. По този начин се гарантира по-голяма издръжливост и се намалява степента на умора.

 След интензивна тренировъчна сесия подпомага възстановяването на мускулните пукнатини, които са са образували в следствие на натоварването. Амилопектинът спомага да се избегне загубата на мускулна маса, която трудно се натрупва след усилена тренировка.