Фактът, че сме зависими от технологиите намира всекидневни потвърждения. Огледайте се и ще видите около себе си хора, забили поглед в телефона, независимо дали пътуват сами в метрото, седят по двойки на пейка в парка или се хранят в ресторант. Технологичното общуване замени живия контакт и това има своята цена. Някои отрязват пътя на зависимостта от технологиите и ги връщат на мястото им - в ролята на средство. Ето и няколко чудесни предложения от Милена Рангелов, студентка по гражданско инженерство, пред сайта Q.

10 неща, които интелигентните хора правят с телефоните си:

1. Изключват телефоните си и ги прибират през нощта. Те не спят с телефон под възглавницата и не скролват Туитър в 3.00 посред нощ. Добрият сън е приоритет на умните хора.

2. Спират нюз фийда, когато работят, тъй като съсредоточаването е основен компонент на успешната и продуктивна работа.

3. Оставят настрана телефона, когато се срещат с други хора. Те присъстват пълноценно на срещата и отделят нужното време на човека пред тях.

4. Деинсталират апликациите, които не използват. Задръстените телефони (или домове) създават задръстено съзнание.

5. Правят снимки, улавят моменти и спомени, но не гледат на света през камерата на телефона си.

6. Те слушат подкаст и аудио книги, докато пътуват. Това е най-пълноценното използване на времето, докато се придвижваш към работа.

7. Телефоните им имат предпазен калъф (и не ме питайте откъде знам.)

8. Те се обаждат на майките си.

9. Те отговарят на гласовите съобщения (или изобщо не си инсталират подобна услуга.)

10. Не бързат да си купят новия модел, само защото новият модел току-що е излязъл. Те използват стария толкова, колкото могат.

Накратко интелигентните хора използват телефоните си, а не се оставят телефоните им да ги използват!