Какво е Л-Карнитин?

Л-Карнитин се произвежда и синтезира в тялото ни от една от осемте незаменими аминокиселини, а именно лизина, за да се случи това обаче на тялото ни, са му необходими още и ниацин, другата незаменима или наричана още есенциална аминокиселина метионин, и естествено витамини от B групата- B-3,6,9 и B-12, както и витамин C.
Ако в организма ни има недостиг на някой от тези витамини, то синтезирането на л-карнитин в тялото ни е ограничено и непълноценно.

Как действa?

Л-Карнитин спомага за транспортирането на мазнините, които са изградени с дълга и трудна за пренасяне верига, която трябва да премине през иначе непропускливата мембрана и да достигнат до известните митохондрии, които биват наричани още енергийни центрове или източници на енергия за нашата мускулатура. Образно казано л-карнитинът спомага преработването на мазнините и преобразуването им в използваема енергия. Ползата и действието на л-карнитина също са от полза и за сърдечно-съдовата ни система.
Употребява се като хранителна добавка, която допринася за поддържате на нормално теглото и нормално количество на телесните мазнини, спомага за изгаряне на мазнините.
Л-Карнитин е аминокиселина, която улеснява метаболизма на мастните киселини с дълги вериги, подпомага изгарянето и превръщането им в енергия - идеална комбинация за хора, които искат да редуцират теглото си. Хранителната добавка предназначена и за активноспортуващи лица и допринася за по високата производителност по време на тренировка.

Начин на употреба: Преди тренировка. Два пъти на ден по една капсула. Дозата се консумира с чаша вода. Препоръки:. За постигане на максимален ефект, се препоръчва приемът да продължи не по-малко от 2 месеца, след което може да се направи почивка.

За повече информация: snba.eu/products/l-karnitin-l-carnitine-1000-100-kapsuli