Защо актрисата реши да проговори за личния си живот

Актрисата Кристен Стюард разкри защо е решила открито да говори за връзката си със своята бивша асистентка Алиша Каргил.
Стюарт, чиято екранна кариера започва на 14 години, е ноторно известна с опитите си да опази личния си живот от медиите.
"Досега никога не съм говорила за връзките си. Но след като започнах да излизам с жени, съзрях възможност да направя нещо наистина позитивно, казва актрисата в интервю пред Т Magazine. - Все още държа да защитя личния си живот, но не искам да изглежда таак, все едно крия идеята и почувствах, че дължа нещо на хората."Актрисата използва повода, за да хвърли светлина върху 4-годишната си връзка с актьора Робърт Патисън, с когото си партнираха в тийн-драмата "Здрач". "Хората толкова искаха с Роб да сме заедно, че напрежението превърна връзката ни в продукт. Тя престана да е истинска и се превърна в товар за мен."
По повод откровенността си, Кристен добавя: "Не искам да крия коя съм аз и какво правя. Просто не искам животът ми да се превръща в история, която се консумира за забавление."

Щастливи заедно - Кристен Стюарт и Алиша Каргил

Кристен е известна и с това, че никога не се усмихва пред камерите и винаги изглежда дистанцирана и дори леко надменна. Тя обаче има достатъчно убедително обяснение за това: "Ако трябваше да се усмихвам всеки път на папараците, хората щяха да ме разсипят от ехидни забележки, - изтъква актрисата пред американското издание на сп. "Ел". Това ли искаше?, биха ме попитали. Сега, когато си знаменитост, вече си доволна и светът е в краката ти!".

Според Кристен младите актриси са подложени на извънредно тежък медиен натиск и от тях се очаква да се държат по един стереотипен начин. Младата звезда не искала да следва течението и поради тази причина приела донякъде "враждебно" отношение към
фотообективите. Именно поради тази причина на повечето снимки тя изглежда опечалена или намусена.

"Ако пък излизах на фотосите усмихната, тогава щяха да ме обвинят, че позирам, коментира Кристен. Въпреки че по неизвестни причини, публиката отдавна си е втълпила, че младите актриси през цялото време трябва и да изглеждат и да се чувстват щастливи".
Каквото и да се говори за връзките на Стюарт - един от дълготрайните и устойчиви романси в нейния живот ще се окаже този с Шанел. Първото участие на актрисата в кампания на марката бе през 2006, когато тя представяше линията продукти за очен грим. Днес, десет години по-късно колаборацията на Стюарт с Лагерфелд продължава все така безоблачно и продуктивно.

Връзката на Стюарт с Шанел продължава вече десет години


Междувременно актрисата има ангажименти по промотирането на последния филм на Уди Алън Café Society с нейно участие, както и по филм на Оливие Асаяс.

Стюарт е обявена за най-високо платената актриса през 2010 с печалба от 28.5 милиона долара. През 2011 тя оглавява класацията „Най-добрите актьори в Холивуд“. Обявена е и за най-високо платената актриса през 2012 с печалба от 34.5 милиона долара. Кристен печели наградата „Изгряваща звезда“ на BAFTA през 2010 и става първата американска актриса, която е спечелила наградата „Сезар“, когато спечели наградата за най-добра женска поддържаща роля през 2015 за участието си във филма "Облаците на Силс Мария".