Модата е циклична, на всеки двайсетина години се котират едни и същи неща. Можем да заподозрем, че на днешните дизайнери им липсва въображение или просто са открили в тренда отпреди 20 години такива прелести, че просто се чувстват длъжни да ги извадят отново на бял свят. Пък и модата е територия, в която ретро тенденцията не дразни така, както в рекламата на бира и кренвирши.
Ако майка ви е от онези жени, които нищо не изхвърлят, разровете се в нейния дрешник и ще извадите най-актуалните предложения за сезона. Ето няколко примера, които ще ви убедят.

Макси рокля с открити рамене

Макси роклите са на въоръжение от няколко сезона, като този път акцентът е върху оголените рамене. Когато майка ви види в този тоалет, ще се усмихне закачливо, спомняйки си нещо приятно...

Велурена мини пола

Днес можете да я носите и с кецове и обикновени сандали. През 70-те е вървяла с обувки на дебел танк, но това е подробност. Важното е, че отново е актуална.

Гащеризоните

Къси или дълги, джинсови, памучни или от вискоза, с презрамки, щампи и украшения - гащеризоните са тук. През 90-те имаше известен пробив, но сега е върховият момент на този тип дреха, точно както е бил и преди 2х20 години.


Полупрозрачна туника

Както вече казахме, ако майка ви пази неща от младежкия си гардероб, сега е моментът да се разровите. И в края на 60-те и днес ажурните плетки са модни, особено що се отнася до плажния гардероб.


Джинсите с висока талия

Крайно време беше панталоните с ниска талия да отстъпят място на противоположната тенденция. При това ако ви е омръзнало от скини джинсите, време е да си отдъхнете облекчено. Неслучайно кройката се нарича mom jeans. Тя е значително по-щадяща към дребните недостатъци на фигурата и е много актуална.

Т-шърт с щампа

Всяка голяма марка ги предлага, но ако намерите винтидж вариант от някой интернет аукцион - ще сте в десетката.

Панталоните клош

Мине се не мине време и панталонът клош отбелязва завръщане. Все пак внимавайте с него, ако имате по-женствен ханш - избягвайте тази линия. При всички случаи е добре клош панталонът да се комбинира с обувки на висок ток.


Кожени шорти

Ако в семейния гардероб имате подобно нещо, сега е моментът да го извадите и да не заприличате на пийнал тиролец. Тези шорти са братовчеди на велурената пола и днешният тренд ги е извадил от дрешника без съществена намеса.

Бродирана бяла камизола

Ако имате останала бродирана кенарена нощница от баба ви - ще бъдете абсолютата fashonista. Този тип романтична блуза се завръща периодично, има и защо - тя е прохладна, небрежна, удобна, женствена и секси.

Джинсова рокля

Друг моден must have. В края на 70-те поради трудния достъп до хубави дрешки, у нас тези рокли са минавали за официални тоалети, днес са там, където им е мястото - на улицата, в небрежния градски стил. Няма значение дали е безформена, клоширана или по тялото - джинсовата рокля владее сезона. Комбинира се със сандали, кецове, маратонки, големи кожени чанти, шапка федора, големи слънчеви очила и каквото друго се сетите.