Остава ви още много време до почивката или по-лошо - вече е свършила? Какъвто и да е случаят, разгледайте тези фотоси и помечтайте на воля - ще ви подейства релаксиращо.

 

Уайтхевън, Автралия

 

Плажът Уайтхевън е най-красивата 7-километрова ивица на остров Уитсъндей. Световната си слава мястото дължи на белия пясък, съставен от 98% силициев двуокис.

 

Розовия плаж, Бахамите

 

Остров Харбър е един от най-удивителните Бахамски острови. Необикновеният розов цвят на пясъка се дължи на натрошените раковини на фораминиферите, подобни на амебите гадинки. Те обитават ниските части на рифа и се крият в пещерите и под камъните.

 

Плая дел Амор, скрития плаж на остров Мариета, Мексико
 

Ако не се чува шумът на вълните, никой нямаше да научи за този скрит от очите плаж. Плая дел Амор се намира на няколкостотин метра навътре от крайбрежието на необитаемия остров Мариета и до него се стига много трудно. Истински рай за любителите на уединението, било то любовно или от друг характер.

 

Наваджо, Гърция

Наваджо е една по-достъпна дестинация. Намира се на остров Закинтос и е един от най-красивите плажове на света. Нарича се още Острова на корабокрушенците, понеже тук преди време се разбил един контрабандистки кораб, чиито останки още си стоят на брега.

 

Ипанема, Бразилия

В Рио де Жанейро има 23 плажа с обща дължина 72 километра, но Ипанема, като в прочутата песен на Жоао Жилберто, е най-изисканият. Той принадлежи към богатата част от столицата и привлича модна публика, която идва да си покаже стегнатата коремна преса и да разгледа с какво имат да се похвалят другите.

 

Махо, Карибски острови

Махо е необичайно място, намира се на 300 км. от Пуерто Рико и хората идват тук не заради топлите вълни ли златистия пясък, а заради силното усещане да видиш как буквално на 10-20 метра над плажа набира високина гигантски самолет. Разни хора, разни вкусове.

 

Стъкления плаж, САЩ

Получил е името си поради факта, че е покрит с множество стъклени камъчета. Плажът е една от основните забележителности на града. До преди 1967 г. местните жители си изхвърляли там боклука, включително стари уреди, стъкло, битови отпадъци и др. Остатъците от стъкло били полирани във времето от вълните и сега плажът е осеян с хиляди стъклени топчета.

 

Ботъм Бей, Барбадос

Ето къде трябва да отидете, ако мечтаете да се преселите във фототапет. Ботъм бей е нещо като визитната картичка на Барбадос.