Огледайте се и ще забележите - фокусът на днешната мода се върти около 70-те. Затова не е изненада, че една от емблемите на онова време - сабото отново потропва по улиците и подиумите. Сабото изглежда небрежно, сякаш правено у дома, връзва се добре с муселинови блузи и избелели дънки и е толкова в стила на 70-те, колкото и диското и темата за покоряването на космоса.Един от главните виновници за връщането на сабото на предната фронтова линия е Алесандро Мишел - новият креативен директор на "Гучи". Покритите с конска кожа обувки на дървени подметки  се появиха в първата му колекция за марката, а останалият свят веднага схвана посланието.
Друга марка "Swedish Hasbeens" от години предлага, подбони на сабо дамски обувки на платформа или ток, който повече се връзват със стила на Клое Севини, отколкото с този на Виктория Бекам да кажем.Тази година те имат доста последователи в тази посока, а част от моделите им са изчерпани.

Манекенката Суки Уотърхауз се появи на Уимбълдън, обута в подобни сандали, които бе комбинирала с рокля на Стела Макартни - също издържана в седемдесетарски стил.Носенето на дървени подметки обаче ни изправя и пред предизвикателства. Ако вече сте се сдобили с чифт, трябва да знаете, че номерът е да стъпвате с цяло стъпало, не с пръстите примерно. Оттам идва и характерното тропане. Може би заради тази специфика на походката, мнозина се кълнат, че сабото било най-удобната обувка. Имайте обаче едно на ум, ако сте се покачили на дървена подметка и без каишка, която да фиксира глезена, вероятностт от травма не е изключена - а тя никак не е модерна, не е била преди 40 години, вреотяно няма и да бъде. Да чукаме на дърво да не се стига дотам.