Малки трикове как да се налага по-рядко да прибягваме до самобръсначката

Лазерна епилация, фотоепилация, кола маска - съществуват множество начини да се борим с нежеланото окосмяване. Все пак доброто старо бръснене си остава опция. Дерматолозите не препоръчват лазерна епилация при много млади момичета, пък и бръсначката си остава най-бързият, евтин и безболезнен начин да добием гладка кожа за минути. Да има и минуси - космите растат по-бързо и стават по-твърди, но понякога просто се налага. Има някои хитринки, които ще ви спестят време и ще ви предпазят от нежелани проблеми с раздразнената кожа:
 

1. Ексфолирайте преди бръснене

"Първото и най-важно нещо, преди да започнете да се бръснете, е да се уверите, че кожата ви е напълно ексфолирана. Ако имате суха кожа или рани, това пречи на бръснача да мине гладко по повърхността на кожата ви" - съветва ни гримьора на звездите Джени Патинкин.

2. Използвайте остър бръснач

"Бръсненето с равен и остър бръснач може да помогне на кожата ви да издържи още няколко дни, преди да усетите нужда да се бръснете отново" — казва дерматоложката д-р Ава Шамбан.
 

3. Поддържайте кожата си хидратирана

Предварителната грижа за кожата също може да ви даде допълнителни "бонус" дни. "Когато нанесете комбинация от лосион и олио върху краката си, получавате дълбока хидратация и същевременно създавате повърхност, която много по-добре "приема" действието на бръснача върху себе си" — допълва Патинкин.

4. Използвайте самобръсначка с няколко ножчета

"Използването на няколко бръснача е същото, както когато минавате с един бръснач няколко пъти върху мястото, но това е много по-близо до кожата и по-ефективно" — съветва още Патинкин.

5. Бръснете срещу косъма

Знаем, че обратната стъпка влияе много по-добре на чувствителната кожа, но когато бръснете внимателно срещу косъма, ще постигнете много по-добри и дълготрайни резултати. "Само бъдете много внимателни" — съветва ни дерматологът Джошуа Зайхнер.