Стойте далеч от недостъпните мъже

В тази група влизат монасите, гей мъжете, женените, онези, които живеят на места, където не ви се иска да стъпвате (т.е. ако мразите студа, не се женете за полярен изследовател.)

Никакви тайни

Ако връзката ви трябва да е тайна, това не е вашата връзка. Ако искате връзка, а не интрига - не участвайте в такива взаимоотношения. Ако имате неблагоразумието да поддържате романс с женен мъж, чакайки го да остави жена си заради вас, то вие сте се свързали с мъж, готов да остави жена си, заради друга жена. Същото впрочем се отнася и за обратната страна - ако приятелката ви крие вашата връзка, замислете се дали можете да й вярвате.

Никакви зависимости
Ако един мъж е отдаден на алкохол, хазарт, наркотици, залагания, секс, работа, значи е недостъпен. Това е другият вид недостъпни мъже, с които по-добре да си нямате работа. Не се поддавайте на изкушението да спасявате такъв човек, защото на финала ще се окаже, че самите вие имате нужда от спасение.

Бъдете забележителни

Коко Шанел го е казала: едно момиче трябва да бъде само две неща: класно и абсолютно забележително. Искате ли интересен партньор, самите вие бъдете интересни.

Изяснете си какво точно искате

Разкажете на всеки, който пожелае да ви слуша, какво точно търсите, но преди това си го изяснете на себе си. Седнете, отърсете се от външни неща като височина, тегло, среден месечен доход. Дайте си сметка за какво копнее сърцето ви, после направете кратък списък и го забравете на дъното на някое чекмедже.

Не гледайте опаковката

Тя не казва нищо за подаръка, пък и понякога най-посредствените неща се разкрасяват с ефектна обвивка. Не подценявайте пълничките, плешивичките и добряците - не знаете зад кой симпатяга се крие вашият принц. Но не е нужно да минете 40-те, за да го научите.

Самоусъвършенствайте се

Не превръщайте живота си в лов на идеалния мъж. Живейте пълноценно, използвайте всяка възможност да научите нещо ново, да се запознаете с нови хора и места, да се впуснете в приключение. Живейте живота на мечтите си, а не търсете мъжа на мечтите си - така е най-вероятно той да се появи.