Знаете ли коя е голямата разлика между филмовите героини и реалните момичета? Първите притежават собствено жилище

Забелязали ли сте коя е голямата разлика между героините от филмите за момичета и реалните жени? Първите живеят в страхотни, кокетни малки "момински жилища", които са си техни.

Вземете Бриджет Джоунс, която танцува из всекидневната, пие вино в банята и чисти по бельо - прави каквото си иска в собственото си жилище.
Или онази сцена от "Наистина любов", когато Родриго Санторио най-сетне се озовава в леглото с Лора Лини - да не мислите, че някоя жена му гледа в този момент съвършените коремни плочки, не завистливо оглеждаме шикозното централно-лондонско апартаментче - то е истинската звезда в тази сцена. 

Какво да кажем пък за абсолютния еталон - нюйоркското гнездеце на Кари Брадшоу, бленувано и недостижимо като чифт Маноло Бланик.

 

Sex-In-The-City-Carrie-Bradshaw-Apartment

Едно цяло поколение жени по цял свят израсна с тези поп-културни образи и вдъхновената от тях мечта за кукленско жилище, с много свещи, винтидж мебели и готин текстил.
Изглежда обаче тази мечта е достъпна само за актрисите, които играят обитателките на въпросните жилища.

 

Мила Кунис се ширеше на 450 квадрата в Ел Ей преми да се омъжи и премести в още по-грамадно жилище, Камерън Диас наскоро продаде моминското си гнезденце в Манхатън с две спални и две бани за 4,25 милиона долара.

За повечето простосмъртни млади жени самостоятелното жилище е абсолютно непостижимо, пише във в. "Телеграф" Радика Сангани.

В днешно време жените между 20 и 35 живеят или с родители, или със съквартиранти, или с партньор - колкото и добре да печелят, те нямат възможност да поемат наема или да си купят собствено жилище. Не е планетарна трагедия, но все пак отнема шанса на една млада жена да се научи да се оправя сама, да е самодостатъчна, независима и  да се наслаждава на собствената си компания.

Чували сме най-известния цитат на Вирджиния Улф, че за да бъде една жена креативна, трябва да има собствена стая и пари."

Колкото до осъществяването, жените днес се справят много добре с кариера, творчество и други постижения, но самостоятелното жилище си остава атрибут на героините от романтичните филми.