Комедийните скечове нямаше да ги има, ако не съществуваха хора с лош или капризен нрав, койти вгорчават живота на сервитьори, готвачи и сътрапезници с безкрайните си изисквания. Goodlife предлага списък на най-тежките провинения. Сигурни сме, че вие не правите така, прочетете само за всеки случай:

Правите сложни или твърде дълги поръчки

Нормално да имате диетични ограничения, но ако в края на вашата поръчка сте създали ново ястие в менюто, няма да изгаряме от желание да вечеряме често във вашата компания.

Удавяте храната

Поръчвате салата и после буквално я удавяте в дресинг — или заливате пържените картофи с кетчуп до степен те да почервенеят изцяло. Подобно поведение е отблъскващо и дразнещо.

Храните се с пръсти, вместо с вилица

Някои ястия са създадени за консумация с пръсти, примерно пържени картофи и панирани крилца. Но да използвате ръцете си за стек и картофи не само е нехигиенично, а и неловко.

Облизвате си пръстите

Някои храни са толкова вкусни, че ви идва да си оближете пръстите, но не и в буквалния смисъл. Присъствието на салфетки на масата в ресторанта не е случайно.

Използвайте ги, защото облизването на пръстите просто не е приемлив вариант. Независимо дали сте в изискан ресторант или McDonald’s, това не е нещо, което можете да си позволите да правите пред други хора.

Цапате се с храна

Когато приключвате с храненето, сте покрити с трохи или петна от подправки. Да не сте пропуснали да използвате платнената салфетка, или имате нужда от лигавник?

Мляскате

Някои храни са наистина забележително вкусни, но това не засяга никой друг освен вас.

Мляскането е нещо, на което децата се научават в ранна възраст. Ако все още го правите, след като сте навършили пълнолетие, премахването на този навик ще е сериозно предизвикателство.

Изсмуквате си храната от зъбите

Конецът за зъби е изобретен неслучайно. Изсмукването на храна от зъбите със сигурност ще подразни другите хора на масата.

Пристрастен сте към социалните мрежи

Ако не можете да довършите предястието, без да посегнете към телефона за бърз преглед на Instagram, това е проблем.

Говорите с пълна уста

Храната може да е чудесна, а разговорът да е дори още по-добър, но моля, яжте на малки хапки и сдъвквайте храната, преди да заговорите.