Непременно опитайте това у дома!

Ето една истински лятна рецепта, която си струва да опитате - фрозе или замразено розе с ягоди - звучи ужасно примамливо, нали?

Нужни са ви:
бутилка розе с по-откроен характер като Пино ноар или Мерло
половин чаша захар
250 гр. ягоди
Лимонов сок на вкус

Изберете вино с откроен вкус и цвят, тъй като при замразяването то ще изгуби част от цвета и характеристиките си. Трябва ви вино, което да устои на метаморфозата.

Приготвяне

Изсипете виното в плоска тава и го замразете във фризера за около 6 часа (то няма да се втвърди напълно, заради алкохола в него).

Изсипете захарта с половин чаша вода в малък съд и загрейте, докато захарта се разтопи напълно - около 3 минути. Сложете ягодите и оставете за половин час, за да може сиропът да се насити с аромата на ягодите. После минете сместа през фина цедка и оставете да се охлади напълно около 30 мин.

Вече може да извадите розето от фризера. Добавете лимоновия сок, ягодовия сироп и 1 чаша натрошен лед. Минете сместа с блендера,  докато стане на пюре. Върнете отново във фризера за около 20 минути. Търсим консистенция като на млечен шейк.
Извадете, отново минете сместа през блендера. Сега разлейте по чашите и се насладете на живота!

Розето можете да замразите и седмица по рано.

Ще ви почерпим и с рецепта за розе сангрия: