Разликите между мъжете и жените са отколешна тема. Освен чисто физиологичните разлики съществуват купища психологически характеристики, които ни отличават. Ето и един забавен, но доста правдив пример. Bright Side публикува измислен, но твърде правдоподобен разказ за отношенията в съвремениня свят, конструиран от два дневника - неиния и неговия.

 

Нейния дневник:
"Днес забелязах, че съпругът ми се държи странно. Имахме резервация в любимия ни ресторанти, щяхме да се срещнем там вечерта.
Излязох на пазар с приятелките и заради това малко закъснях за ресторанта - ок, грешката беше моя. Мъжът ми беше по-мълчалив от обикновено, нещо видно го притесняваше. Отначало реших, че е раздразнен, задето закъснях, но после усетих, че проблемът е по-сериозен. Предложих му да се преместим на някое по-интимно и по-малко шуно място, за да можем да поговорим на спокойствие. Отидохме в едно приятно, уюфто кафене. Аз го погледнах в очите и го попитах какво му е. Той игнорира чувствата ми и каза, че нищо му няма. Продължих да го питам какво става, дали не съм сбъркала с нещо, но той продължи да отбягва въпросите ми и да се държи така, все едно всичко е наред.
На път за вкъщи му казах, че го обичам. Той ми се усмихна, но продължи да кара. Сега наистина се притесних какво става с нас. Защо той не ми каза, че също ме обича? Прибрахме се у дома, но аз бях съсипана. Нямаше как да не забележа, че ме отбягва и се държи така, все едно ме няма. Той просто си седна на дивана и гледа спортния канал. Пожелах му "Лека нощ" и си леганх.
След половин час и той си легна и веднага заспа. Аз не можах да мигна... измъчвах се от въпроси. Какво става с моя съпруг? Какво става с нас? Имах чувството, че го губя... че бракът ни се разпада, че животът ми се разпада...

Неговият дневник:
Днес не можах да запаля мотора. Може да е нещо по двигателя, но не знам какво. Трябва да се обадя на механика.