Кой би повярвал, че златното момиче на Америка навърши 60? През 80-те и 90-те Кристи Бринкли олицетворяваше американската представа за красота до последната руса букла. Изглежда нито превратностите на времето, нито шумния развод с Били Джоел помрачават съвършената й усмивка. Тя се е появявала в над 500 списания, включително Vogue, Glamour, Rolling Stone и Esquire. През 80-те подписа 20-годишен договор с козметичната компания Cover Girl - това е най-дългосрочният договор в модната индустрия до днес. Бринкли и марката явно са доволни от сътрудничество си, дотолкова, че през 2005 договорът й бе подновен.

Както често става в щатите, тамошните знаменитости осребряват славата си, занимавайки се с куп дейности. Бринкли не прави изключение - тя е също автор, илюстратор, дизайнер и певица. Въпреки трите си раждания, винаги е във великолепна форма. Да, очевидно полага извънредни грижи за красотата си - не излиза без грим, има изкуствена коса подсилваща нейната, но кой би се отказал от малко помощ, ако резултатът ще е толкова ефектен?


Ето и нейните правила. Те едва ли ще ви помогнат да изглеждате като модел на "Спорт`с илюстрейтед", но все пак, хвърлете им едно око:

1. Забравете за възрастта си
"Биологичната ми възраст няма нищо общо с вътрешното ми чувство за мен самата - обича да казва Бринкли пред журналистите. - Времето не може да ограничи моя дух, енергията ми, самата мен."

2. Щом силно искаш нещо, значи трябва да си го позволиш

Бринкли е нещо като ходеща емблема на вегетарианството. От 13-годишна тя яде предимно зеленчуци, плодове и млечни продукти. Това не значи, че се ограничава прекалено. Тя е голям почитател на италианската паста (кой не е ?) и често яде на вечеря. Също така няма против морската храна. "Животът е твърде кратък за да се лишиш от стриди с шампанско от време на време" - мъдро, а?

3. Не се фиксирайте върху размера

Не става въпрос за "онзи" размер, а за номера на дрехите. Гардеборът на Бринкли съдържа дрехи от 40-ти до 44-ти номер, но това не я притеснява и не е повод съвършената й американска усмивка да помръква.

4. Спорт=младост

Им обаче нещо, в което Кристи е последователна и това е спортът. Упражненията са пътят към младостта. Тя неслучайно е рекламно лице на марката за фитнес уреди TotalGym и споделя, че отделя на спортните си занимания поне час и половина няколко пъти седмично.

5. Обичайте децата си

Независимо, че има кариера за пример и участва в различни каузи, свързани с човешките права, Бринкли никога не пренебрегва майчинските си задължения. "Аз съм майка, аз съм отговорна за децата си и за себе си. Искам да остана до тях завинаги и да правя най-доброто, от което се нуждаят."