И друг път сме цитирали Джордж Майкъл и неговата безсмъртна мисъл: "Секстъ е eстествен и прекрасен, не всеки го прави, а всеки би трябвало".
Ето част от неприятните странични ефекти на продължителния целибат върху здравето, тялото и духа ни - помислете дали има смисъл да си ги причинявате?

Хронична умора

Много жени, които нямат редовен секс имат безсъние. Най-големият виновник за това е хормона окситоцин, който при жените действа като успокоително, а се отделя при огразмите.

Преждевременно стареене 

И това ако не е абсолтна мизерия! По време на секс се отделя и колаген, който е отговорен за младоликият вид на кожата. Заради липсата на колаген, кожата на жените, които дълго не са правили секс изглежда по-стара, отколкото е.

Проблематична кожа
Акне по лицето се появяват при жените с по-малко прогестерон, който тялото отново произвежда по време на секс. Нали знаете как казват на пъпките, които излизат на жените, минали пуберлтета и навлезли в по-зряла възраст?

Враждебно отношение 

Освен физическите, има и психически последици поради липсата на секс. Това е първата, която ще забележите. Жената, която няма достатъчно секс е постоянно враждебно настроена, а това се отразява и на социалния й живот и отношенията с околните.

Нисък праг на болка
Окситоцинът е нещо като естествено обезболяващо, така че жените, които не водят нормален полов живот, са по-изложени на болка, по-трудно я понасят и по-често вземат болкоуспокояващи.

Слаб имунитет
Сексуалните отношения подобряват състоянието на организма и увеличават броя на анти-вирусни антитела с 30%.

Забравяне
Сексът влияе на кръвообращението, а с това и на по-добра работа на мозъка. Тук можем и да поспорим, защото ако продължим тази логика, ще излезе, че сред порноактрисите трябва да има най-много професорки и докторантки, а май не е така.

Недоволство от външния вид 
Липсата на секс често се отразява на самочувствието, така че жените, които не правят секс, нямат самочувствие.