Има хармонични моногамни двойки, пред които не витае призракът на изневярата. Но има и типове хора, професии и социални прослойки, по-склонни да търсят авантюри извън връзката. Разбира се, в тази сложна и коварна материя няма твърди правила, само склонности и тенденции. Ето какво казва статистиката:

Учители

Спред статистиките на сайтовете за запознанства, учителите, особено от женски пол, са по-склонни да изневерят на половинката си.

Човек, който веднъж вече го е правил
Проучвания на университета в Алабама сочат, че хората, които са изневерили веднъж, са много склонни да го направят отново.

Вкус за особени забавления

Експерти твърдят, че ако партньорът ви изведнъж реши, че иска да правите много и нови неща в леглото, то тези нови неща може би са научени от новата любовница... кой знае?

Рокендрол фенове

Друг сайт за запознанства споделя, че 41% от хората, които изневеряват, са фенове на рока. Интересното е, че феновете на рапа са най-лоялни.

Богатите мъже

Богатите мъже имат власт, което ги кара да са по-самоуверени и по-склонни към изневяра. Необходимостта от притежание се прехвърля и върху жените, особено чуждите.


Бедните жени

Проучванията сочат, че по-бедните жени са склонни да изневеряват на половинките си. Някои еволюционни биолози предполагат, че това е техният начин за изкачване по генетичната и финансова стълбица.

Французите

75% от французите признават, че са изневерявали поне веднъж на половинките си.


Пристрастените към социалните мрежи

Други проучвания сочат, че хората, които използват по-често социалните мрежи изневеряват повече от онези, които не ги използват толкова.


Високите мъже

Според статистиките, мъжете, високи над 1.80 изневеряват повече.


И годината на раждане има значение

Според едно проучване, хората, чиято година на раждане завършва на 9, са по-склонни да изневерят. Това е така, защото хората, които са родени на прага на новото десетилетие, вземат по-хаотични решения и често променят курса на живота си.