Малки, големи, забележителни или невзрачни - с какъвто й чифт  да ни е сподобила природата, всички имаме гърди. Те вълнуват не само притежателките си, но и противния пол. В науката не съществува единнно мнение дали са създадени само за изхранване на потомството или имат и функцията да привличат потенциалните партньори.

А ето и малко фасктология:
#1. Гърдите идват във всички различни форми и размери.
Нормално е и често срещано едната ви гърда да бъде по-голяма от другата.

#2. Както и всичко друго на този свят с годините гърдите се променят.
Гърдите се променят през целия живот на жената. Знаете ли защо това се случва?

Когато сте в 20-те си години ...

Гърдите обикновено са по-изявени на този етап от живота. Това е и времето, когато тялото узрява.

sutien

#4. Месечен цикъл.

Гърдите са по-големи по време на менструалния цикъл, тъй като нивото на хормоните е увеличено.

#5. Когато губите тегло, те също се променят.

Гърдата и мастната тъкан в гърдите намалява със загуба на тегло и се увеличава с увеличаване на теглото. Въпреки че количеството на загубените и придобитите мазнини е различно при всеки, тъй като съставът на мазнини и тъкан варира (или както се оплакват приятелките ви: "Когато отслабвам, първо отслабват гърдите ми, а когато напълнявам - последни те го правят").

#6. По време на бременност, те наистина се променят.

По време на бременността се наблюдава увеличение в проходите, кръвоносните съдове, както и лобулите на млечната жлеза. Това прави бюста по-голям, по-тежък и стегнат. Бременността, когато гърдите увеличават размера си, всъщност е причина за сетнешните им промени, а не кърменето.

#Въпреки, че такова нещо като гръдно съвършенство не съществува, модата в бюста се диктува от Холивуд.

#Гърдите нямат мускули, но в тъканта на зърната има тънки мускулни влакна, които се втвърдяват и така сигнализират възбуда. В зърната има множество нервни окончания, които ги правят чувствителни.

#Съществува мнение, че ако спите по корем, ще си развалите гърдите. Ако спите на една страна, подпъхвайте ниска възглавничка под гърдите, така че да им осигурите поддържка.

#85 процента от жените не носят правилния сутиен. Те избира или по-малък, или по-голям размер.